ŽDRIJEB play-off za SP

Dinamov dvojac Ademi - Ristovski ide na europske prvake, a naprave li čudo, za odlazak na SP mogli bi se boriti protiv Cristiana Ronalda

26.11.2021 u 17:42

Bionic
Reading

Ovog petka održan je ždrijeb play-off turnira za 12 europskih reprezentacija, a koji će dati još tri putnika na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Kataru

Njemačka, Danska, Francuska, Hrvatska, Belgija, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska i Nizozemska. To je deset europskih reprezentacija koje su izborile Svjetsko prvenstvo u Kataru osvojivši prvo mjesto u svojoj skupini.

Najzanimljivije bi trebalo biti u skupini C u koju su uvršteni aktualni europski prvaci Talijani i europski prvaci iz 2016. godine, Portugalci.

Uz Italiju i Portugal u tom dijelu ždrijeba za jedno mjesto koje vodi u Katar borit će se još Sjeverna Makedonija i Turska.

Italija i Portugal su bili postavljeni kao nositelji te će biti domaćini u polufinalu 24. ožujka, Italija će dočekati Sjevernu Makedoniju, a Portugal Tursku. Pobjednici tih dvoboja će pet dana kasnije igrati finale, a domaćin će biti pobjednik susreta Portugal - Turska.

U skupinu A svrstani su Škotska, Wales, Ukrajina i Austrija. U polufinalima će igrati Škotska - Ukrajina i Wales - Austrija, a pobjednici tih susreta igrat će finale u kojem će domaćin biti pobjednik utakmice Wales - Austrija.

U skupini B su Rusija, Švedska, Poljska i Češka, u polufinalima će igrati Rusija - Poljska i Švedska - Češka, a u finalu će domaćin biti pobjednik utakmice Rusija - Poljska.

Za Europu su ostala su još tri mjesta, a ona će se popuniti kroz dodatne kvalifikacije (24. - 29. ožujka). Parovi play-offa su:

Parovi play-offa:

  • Škotska - Ukrajina
  • Wales - Austrija
  • Rusija - Poljska
  • Švedska - Češka
  • Italija - Sjeverna Makedonija
  • Portugal - Turska
  • +69
Hrvatska - Rusija, kvalifikacije za SP 2022., Poljud, 14.11.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL