KAD UEFA ČASTI

Dinamo ulaskom u Ligu prvaka neće zaraditi 15 milijuna eura, nego desetak milijuna više; evo kako...

21.08.2019 u 08:54

Bionic
Reading

Dinamu se smiješi malo bogatstvo ukoliko u play-offu u dvije utakmice nadigra Rosenborg i plasira se u skupine Lige prvaka. Taj iznos je znatno veći od 15 milijuna eura koliko se dosad spominjalo

Pobjedom protiv Ferencvarosa Dinamo je osigurao nastup u grupnoj fazi jednog od europskih klupskih natjecanja ove sezone te najmanje 8,92 milijuna eura Uefine nagrade (za nastup u Europskoj ligi), a smiješi mu se rekordnih 15,25 milijuna eura ako po sedmi put uđe u skupine najelitnijeg nogometnog klupskog natjecanja.

No prolaskom norveškog prvaka Dinamo bi zaradio puno više. Naime, i ove godinje Uefa isplaćuje dodatne premije klubovima, koji su u Ligi prvaka, zahvaljujući njihovom 10-godišnjem koeficijentu – ukupno 585 milijuna eura.

Taj financijski kolač dijeli se po sustavu tko ima najbolji koeficijent dobit će najviše. Tako će 32. klub po koeficijentu dobiti 1,108 milijuna eura, a onaj prvi (Real Maddrid) 50,706 milijuna eura.

  • +13
Trening Dinama uoči Rosenborga Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Kako pišu Sportske novosti Dinamo je trenutno, ako svi preostali nositelji prođu, 26., dakle sedmi odostraga pa na osnovu uspjeha u prošlom desetljeću slijedi dodatnih 7,756 milijuna eura, a prođe li Krasnodar protiv Olympiacosa, napredovao bi Dinamo za još jedno mjesto jer ima bolji koeficijent od ruskog predstavnika, pa bi utržio 8,864 milijuna eura.

Trening GNK Dinamo uoči utakmice protiv Rosenborga Izvor: Pixsell / Autor: pixsell

Znači, zajamčena zarada klubu iz Maksimira ne bi bila samo 15,25 samim ulaskom u Ligu prvaka, nego 23,006.000 eura ili ako prođe u LP i Krasnodar, 24,114 milijuna eura! Osim toga 'modri' bi trebali dobiti još koji milijunček (1-2) od marketinškog poola (dio od 292 milijuna eura), a tu su i bonusi za pobjedu (2,7 milijuna eura) ili neodlučeni rezultat (0,9 milijuna eura).

  • +5
Trening Rosenborga uoči Dinama Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX