FINALE PH

Dinamo u paklu Draženovog doma stigao na korak do titule. Futsal posramio košarku

26.05.2023 u 22:57

Bionic
Reading

Futsal Dinamo je u prepunom Draženovom domu svladao Olmissum sa 6:2. Time je došao do druge pobjede u finalnoj seriji te ga još samo jedna dijeli od povijesne titule prvaka Hrvatske

Imali su gosti dosta šansi, posebno u prvom dijelu, ali Plavi su na kraju bili koncentriraniji u ključnim trenucima i osigurali su si prvu meč loptu!

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Bombe Čekola donijele prednost

Plavi su poveli već u drugoj minuti. Tiho Novak je iz kornera podigao loptu na drugu stativu, a Kristian Čekol je iz voleja proparao rašlje gostujuće mreže. Uslijedio je odmor od par minuta s obje strane što se tiče prilika, a prvi zapažen udarac imao je Neven Zonjić koji je snažno tukao iznad gola Omišana s vrha deseterca. Uskoro je uzvratio i Mattheus koji se oslobodio čuvara i pucao izvana, ali Ante Piplica je obranio udarac.

Gosti su se probudili i uskoro imali dva solidna pokušaja preko Nikole Pavića i Antonija Sekulića, ali Dinamo se uspio obraniti. Vrlo dobru šansu imali su gosti nakon prekida u 11. minuti. Pavić je nisko pucao, ali je Piplica uspio izbiti loptu ispred Valerija Jurića. Plavi su potom vratili utakmicu u ravnotežu pa su unutar 20 sekundi Novak i Postružin imali udarce izvana, ali je Nikola Čizmić obranio oba šuta.

U 16. minuti Olmissum je ukrao loptu na centru i pokrenuo opasnu kontru. Mattheus je pucao špicom, a sjajni Piplica je uz pomoć vratnice sačuvao mrežu netaknutom. Tu je utakmica ušla u divlje vode gdje se šutiralo na obje strane, ali nijedan pokušaj nije bio dovoljno precizan. No, u 18. minuti ukazao se još jednom Čekol. Luka Perić je zadržao loptu i dao povratnu, a Igrač s brojem 17 je bombom pod prečku zabio novi gol.

U zadnjim trenucima prvog dDijela su Plavi mogli otići i na 3:0. Kristijan Postružin je sjajno povukao loptu kroz sredinu obrane i pucao sa sedam metara, ali Čizmić je na mjestu. Perićev pokušaj iz odbijanca završio je u bloku i time ja završilo prvo poluvrijeme.

Šok za goste na startu nastavka

Već nakon 90 sekundi nastavka Dinamo je podebljao prednost. Perić je lijepo primio jednu dugu lopti i ostavio povratnu Tihi Novaku koji špicom nisko sjajno pogađa za novi gol. Gosti se nisu predavali i nastavili su svom silom i iz svih sredstava pucati po golu Plavih. U petoj minuti nastavka to im se isplatilo kada je nakon jednog flipera Duje Kustura ipak uspio svladati Piplicu.

Uslijedila je potpuna ludnica na terenu. Najprije je Jurlina probao zarolati Dinamovog golmana, ali nije uspio. To je otvorilo čistu kontru u kojoj Perić sam protiv Čizmića ne uspijeva lobati golmana gostiju niti zabiti iz odbijanca. Dinamo je u idućem napadu pokušao novu kontru, ali Čizmić je na vrijeme izašao s gola.

Ipak, Filip Novak mu sjajno krade loptu na centru i onda s 12 metara prekrasno pogađa mrežu. Uskoro su gosti ostali s igračem manje jer je Jakov Hrstić dobio izravni crveni karton zbog vrlo neopreznog starta. Dinamo nije uspio s igračem više poentirati, iako su Perić i Čekol bili blizu. Deset minuta prije kraja, Olmissum je zaigrao s golmanom-igračem.

Dinamo zadržao koncentraciju

Uskoro su kreirali sjajnu šansu, ali je udarac Sekulića otišao malo pokraj gola. Uskoro su Omišani izgubili loptu, a Čekol je u kontri pogodio prazna vrata za 5:1. Olmissum je tu osjetno pao, a Dinamo je to brzo iskoristio pa je mlađi Novak zabio još jedan gol, ovog put na asistenciju Zvonimira Šućura.

Juretiić je uskoro iz slobodnog udarca zavukao loptu kraj Ivana Pavlića i smanjio je zaostatak. Toni Vučković je dvije minute prije kraja sjajno probio stranu i snažno pucao, ali Čizmić je skrenuo nezgodan udarac.

Iduća utakmica na rasporedu je već u ponedjeljak, opet u Draženovom domu. Ako niste, požurite kupiti svoju kartu jer biste već sutra mogli ostati bez nje. Klikni OVDJE i kupi kartu za četvrtu utakmicu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport
  • +18
Futsal: Dinamo - Olmissum, treća utakmica malonogometnog finala PH, 26.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.