FUTSAL - PH

Dinamo slavio u Omišu i izjednačio u finalnoj seriji koja se seli u Zagreb

22.05.2023 u 20:38

Bionic
Reading

U drugom susretu finala doigravanja za futsal prvaka Hrvatske, Futsal Dinamo je u Omišu pobijedio Olmissum sa 4-2 izjednačivši na 1-1 u seriji na tri pobjede

Nakon što je Olmissum u prvom susretu u Omišu pobijedio sa 2-1, Dinamo je u drugom dvoboju, koji je također odigran u SD Ribnjak, uzvratio pobjedom 4-2.

Prvak će postati ona momčad koja prije stigne do tri pobjede, a oba sudionika će biti predstavnici Hrvatske u futsal Ligi prvaka sljedeće sezone.

Dinamo je poveo u 19. minuti golom Kristijana Postružina, no tri minute kasnije izjednačio je Nikola Pavić.

Gosti su u 30. minuti stiglo do nove prednosti, a pogodak za 2-1 zabio je Kristijan Čekol. Domaćin je pritisnuo, ali je zagrebački sastav četiri minute prije kraja povećao prednost na 3-1. Bila je to brza kontra, lopta je došla na krilo do Čekola koji je ubacio pred gol, ali je Josip Jurlina nespretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

  • +22
Olmissum - Dinamo, 2. utakmica finala PH u futsalu Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Olmissum je potom povukao golmana kako bi imao igrača više u polju, što je iskoristio Mateo Mužar i dvije minute prije kraja sa svoje polovice zabio u praznu mrežu za 4-1. Nikola Pavić je 89 sekundi prije kraja svojim drugiom golom postavio konačnih 4-2.

Treća utakmica na rasporedu je u petak, 26. svibnja u KC Dražen Petrović, a u Zagrebu će biti i četvrti ogled u ponedjeljak, 29. svibnja.