PROVJERENO RJEŠENJE

Dinamo u Grčkoj našao zamjenu za Vrsaljka

12.06.2013 u 13:45

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo navodno je sve dogovorio s Bayerom iz Leverkusena oko prodaje Šime Vrsaljka, a ako se realizira taj transfer, plave bi redove trebao pojačati iskusni bek atenskog Panathinaikosa

Zadranin Šime Vrsaljko bi za koji dan i službeno mogao napustiti Dinamo, a prema informacijama Večernjeg lista njegova zamjena zvala bi se Giorgios Seitaridis. Riječ je o 32-godišnjem dobro poznatom grčkom defanzivcu koji se prije dvije godine oprostio od reprezentacije (zadnji ogled imao je baš protiv Hrvatske) i koji je nastupao za Porto i madridski Atletico, a protekle tri sezone proveo je u Panathinaikosu.

Njegova tržišna cijena kreće se oko pola milijuna eura, što Dinamu ne bi trebao biti problem platiti, a ovaj transfer bio bi i novi pokazatelj zaokreta u Dinamovoj sportskoj politici. Do sada su u pravilu kupovani mladi igrači s prvenstvenom logikom buduće zarade, dok se ovoga ljeta na Dinamovom nišanu nalaze već provjereni igrači koji nude i bolji rezultatski iskorak u Europi. Prioritet je i dalje, jasno, ulazak u Ligu prvaka, ali s iskusnijim kadrom tamo bi se ove jeseni moglo napraviti i nešto više.

Podsjetimo, Dinamo je 'jurišnički' otvorio prijelazni rok potpisavši vratara Migliorea te krilne napadače Fernandesa i Housanija i upravo je pozicija desnog beka 'stršala' kao najmanje pokrivena. Ovim potpisom Dinamo bi riješio sve goruće probleme u sastavu i mogao bi mirno, bez pritiska, vrebati još pokoju priliku za osnaživanje kadra.

Šime je u Dinamovu školu došao sa 14 godina i tamo je većinom igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača. Nakon što je 2009. briljirao na Ramljakovu turniru, sa 17 je godina prebačen u Lokomotivu i tamo je u polusezoni odigrao sve utakmice na poziciji beka, što je po vokaciji i ostao do današnjih dana.

U Dinamovom dresu proveo je zadnje tri i pol sezone i suvereno čuvao desni bok na kojemu nije ni imao pretjeranu konkurenciju. Igre u klubu dovele su ga i do reprezentacije za koju je upisao četiri nastupa, a bio je i nekorišteni član na zadnjem Euru.

U Dinamu je ostavio pozitivan trag, nema sumnje, ali prve asocijacije uz Šiminu igru su situacije koje je obavio loše. Prokletstvo braniča...

Isključenje u Malmöu i autogol u finalu kupa protiv Osijeka sjajnim je obranama pokrio Ivan Kelava, a klasični penal i isključenje u zadnjem derbiju sudac Ivan Bebek. U Dinamovom je dresu zabio samo jedan gol (Cibaliji u Maksimiru) u 114 nastupa, no na njegovu motoričnost i brzinu svi treneri su mogli sa sigurnošću računati i sada će mu biti glavni aduti u borbi za mjesto u renomiranom Bundesligašu.