100. godina NK Šokadija

Dinamo slavljenike 'počastio' s devet golova, Josip Drmić zabio hat-trick

17.11.2023 u 18:32

Bionic
Reading

Dinamovi nogometaši ovoga su petka u Babinoj Gredi i uveličali 'okruglu', 100. obljetnicu lokalnog nogometnog kluba Šokadija

Predsjednici klubova, gospoda Mirko Barišić i Tihomir Ramljak, razmijenili su poklone, a utakmica je ujedno poslužila kao prilika za prigodan oproštaj Đure Galovića od aktivnog suđenja. Simbolično je vodio utakmicu prvih osam minuta, potom napustio teren uz pljesak nakon čega ga je zamijenio Marin Lovrić.

Momčad Šokadije s klupe je predvodio trener Miroslav Buljan koji je svojedobno bio i Dinamov junior. Igrao je zajedno u generaciji s Velimirom Zajecom, trenirali su ga naši znameniti stručnjaci Milan Antolković i Rudolf Cvek. Buljan je u trenerskoj karijeri u Prvoj HNL vodio Marsoniju iz rodnog Slavonskog Broda, potom i Slaven Belupo, a otkrio je i afirmirao Edina Mujčina, koji je kasnije postao Dinamova desetka i jedna od ikona kluba, kao i Veldina Karića, kasnijeg maksimirskog napadača.

Dinamo je istrčao u kombiniranom sastavu, trener Sergej Jakirović je, sukladno prvotnom planu, promijenio sedmoricu igrača. Svih 90 minuta odigrali su Tibor Halilović, Robert Ljubičić i Gabriel Rukavina. Premijerni nastup za prvu momčad upisali su mladi Borna Graonić i Noa Mikić.

Marko Bulat u 5. je minuti 'zagrijao' Babinu Gredu pogodivši gredu iz slobodnog udarca s 25 metara. Dvije minute kasnije Josip Drmić zabio je prvi od svoja tri gola na utakmici. Štoviše, gosti su do poluvremena pet puta tresli mrežu pri čemu je Drmić potpisao tri gola, a Ljubičić četiri asistencije. Do kraja je utakmice Ljubičić namjestio još jedan gol. Mrežu su u prvom dijelu tresli i Halilović i Takuro Kaneko. U nastavku je Halilović potpisao još jedan gol, a zabili su i Deni Jurić, Antonio Marin i Sandro Kulenović. Sudac je svirao kraj na isteku 85. minute neposredno nakon Halilovićeva gola za 9:0.

  • +11
NK Šokadija - NK Dinamo, 100. godina NK Šokadija Babina Greda, 17.11.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Čestitam domaćinima na prelijepoj obljetnici, na 100. godišnjici kluba i želimo im barem još toliko. Žao mi je što je ugođaj malo pokvarila kiša koja je ranije padala, ali barem je prestala prije početka utakmice. Našim je dečkima ovo dobro došlo da se malo istrče, sve su profesionalno odradili. Bitno je da se nitko nije ozlijedio i da smo razveselili gledatelje', istaknuo je trener Jakirović.

Prijateljska utakmica

Šokadija – Dinamo 0:9

  • Šokadija: Lešić (77. Lukić) – Kuprešak (46. R. Knežević, 60. Špionjak), G. Vuković (46. G. Stojanović), I. Stojanović (54. Gregorović), D. Dragičević (46. Mrkonjić) – J. Ilišević (64. P. Vuković), Stepić (54. A. Dragičević); Grgić (46. Nikolić), Suleiman (68. K. Ilišević), Mišković (73. L. Knežević) – Radojčić (60. Petrić) Trener: Miroslav Buljan
  • Dinamo; 1. poluvrijeme: Nevistić – Menalo, Theophile, Perić, Sosa – Bulat; Kaneko, Halilović, Ljubičić, Rukavina – Drmić; 2. poluvrijeme: Krkalić – Mikić, Šutalo, Bernauer, Graonić – Rukavina, Ljubičić, Halilović, Marin – Jurić, Kulenović Trener: Sergej Jakirović
  • Sudac: Đuro Galović (do 8. minute), Marin Lovrić (od 8. minute)
  • Strijelci: 0:1 Drmić (7.), 0:2 Drmić (22.), 0:3 Halilović (31.), 0:4 Drmić (35.), 0:5 Kaneko (38.), 0:6 Jurić (67.), 0:7 Marin (78.), 0:8 Kulenović (81.), 0:9 Halilović (85.)