potpun neuspjeh

Dinamo presudio: Evo kakva je budućnost trenera Cvitanovića

25.08.2017 u 13:42

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u četvrtak su u Albaniji odigrali 0:0 protiv Skenderbeua i nakon remija (1:1) u prvoj utakmici ostali bez plasmana u Europsku ligu. Iako svojim doprinosom najveću krivicu snose igrači, mnogi su procijenili da je najlakše smijeniti trenera Marija Cvitanovića

Nakon jednog od najvećih europskih neuspjeha, jer Dinamo je ispao u srazu s albanskim Skenderbeuom, očekivalo se da će u maksimirskom klubu okrenuti leđa treneru Mariju Cvitanoviću.

  • +4
Europska liga, 4. pretkolo: Dinamo - Skenderbeu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

I ne bi puno pogriješili, jer Dinamo, bez obzira na pobjede u derbijima protiv Rijeke i Hajduka, ovog ljeta nije pružio pretjerano dojmljive partije.

Međutim Cvitanović se primio posla tek koji dan prije početka prvenstva jer je Ivajlo Petev bio glavni trener, a uigravao je momčad i na pripremama u Sloveniji. Prema tome, Cvitanovićev 'potpis' još uvijek nije moguće uočiti, iako je bilo naznaka da je uspio probuditi momčad.

>> Skenderbeu se osvetio Dinamu i oduzeo mu jesen u Europi!

No okršaji protiv Albanaca razgolitili su momčad i pokazali da, bez obzira na Cvitanovićevu želju za homogenizacijom, ona nije baš jedinstvena. Jer kako objasniti dva očajna prva poluvremena, u kojima nije bilo apsolutno ničeg što bi odavalo dojam da je ovim igračima stalo do Dinama.

Ipak, bez obzira na nužnost rezova, čelnici kluba u petak ujutro, nakon prospavane noći, ipak su odlučili ostaviti Marija Cvitanovića barem još neko vrijeme na klupi. A tko zna, možda će u zadnjih nekoliko dana prijelaznog roka treneru dovesti i igrače kojima je želja i motiv igrati u Dinamu.

Dio medija pisao je kako bi novi trener mogao biti Joe Šimunić, no ruku na srce, bez obzira na njegovu iznimnu igračku karijeru, dojam je da bi mu samostalno vođenje Dinamove prve momčadi ipak bio prevelik zalogaj.