duga neslavna lista

Dinamo doživio potpuni europski debakl, ali nije jedini!

25.08.2017 u 09:14

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama nakon više od desetljeća neće sudjelovati u jesenskom dijelu europske sezone, no i neki veći klubovi od hrvatskog viceprvaka su se oprostili od Europe ovog ljeta...

'Modri' su zaista razočarali ove sezone u Europskoj ligi. Nakon tijesne i neuvjerljive pobjede protiv slabašnog Oddsa, ispali su ovog četvrtka u albanskom Elbasanu od Skenderbeua i tako nakon 11 godina ostali bez jesenskog dijela europske sezone.

  • +4
Europska liga, 4. pretkolo: Dinamo - Skenderbeu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Veliki je to neuspjeh, ali dogodio se i većim klubovima od Dinama ovog ljeta. Naime, već u prvom pretkolu škotski Rangers je završio natjecanje u dvoboju protiv Progresa iz Luksemburga, a u drugom se oprostio i Galatasaray u dvoboju s švedskim Ostersundom.

Za potpuni debakl turskog nogometa pobrinuo se Fenerbahče s dva glatka poraza od makedonskog Vardara, a jednako su razočarali i Nizozemci: PSV je ispao od Osijeka, a Ajax od Rosenborga.

Niti najjače lige Europe nisu ostale neokrznute. Ispao je njemački Freiburg od Domžalea, a francuski Bordeaux od Videotona. Bogati ruski Krasnodar oprostio se u dvoboju s Crvenom zvezdom, ispali su grčki Panathinaikos i PAOK, belgijski Club Brugge i Gent, češka Sparta...

Dakle, Dinamov neuspjeh nije ništa neobično u europskim razmjerima, no upravi kluba i treneru Cvitanoviću sigurno nije dobro sjeo.