dobar posao 'modrih'

Dinamo predstavio jedino pojačanje; 19-godišnji stoper na Maksimir je stigao za dva milijuna eura

16.02.2023 u 22:09

Bionic
Reading

Dinamov obrambeni red od danas je čvršći za darovitog mladog braniča, donedavni stoper Istre 1961, Mauro Perković (19), postao je novi igrač Dinama pri čemu će momčad trenera Ante Čačića osnažiti na lijevoj strani defenzivnog reda. Talentirani mladi obrambeni igrač na Maksimir je stigao na posudbu s obaveznim otkupom

'Jako se veselim i smatram da je ovo veliki iskorak u mojoj karijeri. Dinamo je momčad u kojoj mogu samo napredovati i s vremenom, nadam se, ostvariti svoj puni potencijal', kazao je za službene stranice GNK Dinamo nakon potpisivanja ugovora Mauro Perković (19), a na pitanje o ciljevima s klubom dodao je:

'Ciljevi su jasni, ove sezone želim s Dinamom osvojiti dvostruku krunu, dakle obraniti naslov prvaka te osvojiti titulu u Kupu. A zatim i još veće stvari, nadam se da ćemo se sljedeće sezone plasirati u Ligu prvaka i ondje učiniti velike stvari, jer Dinamo je prethodnih godina pokazao da je itekako sposoban za to.'

Dodajmo kako je Perković za Istru 1961 odigrao točno 50 utakmica u svim natjecanjima te zabio tri gola uz jednu asistenciju. No, golovi - barem ne zabijanje - ionako nisu njegov posao. Koliki je potencijal najbolje govori podatak kako Istra 1961 ove sezone ima drugu najbolju obranu u SuperSport HNL-u. Puljani su primili samo 20 golova u isto toliko odigranih utakmica, a Mauro Perković je bio ključni čovjek te obrane.

Zato ga je Dinamo i platio dva milijuna eura. Sigurno je veliki potencijal, na Maksimiru u ovakvim poslovima imaju iskustva, a nadareni mladi stoper u Dinamo je stigao na posudbu s obaveznim otkupom na kraju sezone.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore