GRCI ZA TREĆI DIO PRIČE

Dinamo 'poletio' prije novog spektakla na Šalati

07.09.2016 u 14:51

Bionic
Reading

Malonogometaši Dinama pripremaju se za treće izdanje Šalate kojom će najaviti u sezoni u kojoj najavljuju prve trofeje na nacionalnoj razini

Dinamo na Šalati u petak dočekuje osvajače grčkog kupa ASE Doukas, a dvoboj počinje u 19 sati. Bit će to treće izdanje već tradicionalnog futsala na šalati. Prije dvije godine je navijanje odzvanjalo do iza Save, a lani je na snazi bio 'ples nakiši' koji je rezultirao nečim posebnim.

'Dobro je da je ove godine najavljeno suho vrijeme, ali ona kišna utakmica od lani ostala mi je kao jedno od najlješih sjećanja iz cijele karijere. To je bilo nešto posebno i ne preostaje nam ništa nego još jednom pozvati sve navijače da napravimo novu utakmicu i tulum za sjećanje,' kaže kapetan i predsjednik Matija Đulvat te dodaje.

'Grci su adekvatan protivnik za dobru utakmicu, ali poanta je predstaviti nove igrače navijačima uoči sezone u kojoj očekujemo ravnopravnu bitku za trofeje. Pokrili smo se na svim pozicijama, doveli tip igrača i ljudi koje želimo dok su najjači konkurenti ipak malo pali u kvaliteti. U svakom slučaju smo im bliže nego prije ljeta, što smo i pokazali protiv Čeha i benfice na pripremama, a ja vjerujem da ćemo pokazati i da smo bolji,' ne skriva Đulvat visoke ambicije.

Klub je potpisao jednogodišnju suradnju s Karlovačkom pivovarom iz koje su istaknuli da ih je privukao 'optimizam i dobar sportski duh' u klubu. Najveći je to ugovor u mladoj klupskoj povijesti uoči sezone koja bi se možda mogla dugo pamtiti...


Osim najstarijeg prvotimca Đulvata utakmicu i sezonu najavio je i najmlađi. 18-godišnji Kristijan čekol prošle je sezone sjajno otvorio karijeru, završio srednju školu i posve se posvetio futsalu.

Šalata je otporna i na kišu, a ove sezone pooslužit će i vrijeme...


'Lani sam u ovo doba bio nesiguran, ali suigrači i iskustvo su me sada odveli na viši nivo. Spreman sam za utakmice i mislim da ne pretjerujemo s ambicijama. Benficu sam propustio zbog ozljede, ali Šalatu bi igrao i ozlijeđen, Srećom, spreman sam. Sebi u sezoni želim prve velike trofeje,' kaže Čekol i predstavlja nova pojačanja...

'Grbeša ima bombu u lijevoj nozi, a Prgomet je jak kao bik i savršen je za čuvanje lopte i proigravanja. Englez Doug Reed donosi golemo iskustvo i mirnoću s loptom, a Matošević je za početak sezone ozlijeđen ali će nam biti sjajan dodatak kada se spremi. Odlični smo, mislim da nitko nije bolji od nas,' smatra 'junior' i pokazuje da je virus optimizma zahvatio sve u klubu.

Ulaznice za Šalatu (25 kuna, za djecu do 12 godina besplatno) mogu se nabaviti u suvenirnici BBB-a u Ilici ili na stadionu pred utakmicu, a pretprodaja sugerira da se sprema novi navijački i malonogometni spektakl koji će ostati u dugom sjećanju.