11. kola SuperSpot HNL-a

Dinamo pod pritiskom nakon dva poraza, a Gorica prijeti Lokosima; evo gdje ih gledati

08.10.2023 u 09:32

Bionic
Reading

U nedjelju, 8. listopada, na rasporedu su dvije utakmice 11. kola SuperSpot HNL-a. Prvo od 15.00 sati igraju Lokomotiva – Gorica, a nakon njih od 17.15igraju Dinamo – Istra 1961. Obje utakmice u izravnom TV prjenosu pratite na MAXSport kanalu (MAXtv)

Dinamo – Istra 1961 (17.15, MAXSport 1)

Nakon poraza u derbiju na gostovanju kod Hajduke te nakon toga pomalo šokantnog poraza u Prištini kod Ballkanija (Konferencijska liga), igrači i trener Dinama pod velikim su pritiskom. U okršaju protiv gostiju iz Pule, nogometaša Istre 1961, pokušat će pobjedom barem malo popraviti dojam.

No, uoči utakmice bilo je poznato kako trener Sergej Jakirović ima velikih problema sa sastavljanjem udarne momčadi jer mu je puno igrača ozlijeđeno, prije svih glavni napadač Bruno Petković. Moguće je da od prve minute zaigra i povratnik Arijan Ademi.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Meni je svlačionica svetinja, a takav sam i pričam direktno, jasno komuniciram stvari, a najbolje od svega je - igrači su svjesni svog dijela odgovornosti, napravit ćemo sve da sutra budemo bolji. U nogometu se ne možete vraćati prošlosti, već samo izvući pouke. Mi ih imamo stvarno iz čega izvući, a najgore je što učimo na svojim greškama. Moramo učiniti sve da pobjedimo', kazao je uoči utakmice trener Dinama Jakirović.

S druge strane nakon nekoliko loših rezultata nogometaši Istre 1961, koji su u deset kola upisali jednu pobjedu i četiri remija, žele ostaviti dobar dojam.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nakon zadnje loše izvedbe i loših rezultata, moramo biti jači nego ikada i pozitivni, to je jedini način da se suočimo sa situacijom u kakvoj smo sada. Vjerujem u ekipu i igrače, trebamo se nastaviti boriti i napredovati, odustajanje ne dolazi u obzir, nastavljamo raditi i napredovati. Momčad je jako dobro trenirala ovog tjedna, bit će mi teško odlučiti tko će startati i tko će putovati jer svi daju sve od sebe, dobra je atmosfera i dobro raspoloženje. Moramo dati sve od sebe i natjecati se, kao što smo se natjecali protiv Hajduka, to je jedini način da uzmemo tri boda', kazao je trener David Català dodavši:

'Ne smijemo ponoviti scenarij kakav smo pokazali protiv Lokomotive, zato je moje najmanje očekivanje da se natječemo, od prve do zadnje minute. Trebamo biti mentalno jaki i borbeni.'

Lokomotiva – Gorica (15.00, MAXSport 1)

U utakmice između Lokomotiva koja će ugostiti Goricu, zanimljivo ć pratiti dvoboj dvije momčadi koje se bore za ulazak u gornji dio ljestvice.

Lokomotiva je najavila odličnu formu pobjedom 4:0 na gostovanju u Puli i usprkos odlascima nekih igrača (Stojković i Kačavenda) pokazali su da se dižu u formi. U zadnjih mjesec i pol jedini poraz nanio im je Hajduk…

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Što se tiče kadra, praktički do samog početka utakmice nećemo znati kakvo je stanje s Kalaicom, te ćemo odlučiti pred sam početak hoće li biti u kadru. Još je tu i ozlijeđeni Bulatović, svi ostali su zdravi, i nadam se, orni za utakmicu', kazao je trener Lokosa Silvijo Čabraja.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

S druge strane Gorica je do prošlog kola i poraza od Varaždina imala četiri pobjede u nizu tako da prepuni samopouzdanja dolaze u Zagreb.

'Ostavili smo to iza nas. Spremamo se za Lokomotivu koja je u jednom naletu, diže se u formi, što su pokazali i protiv Istre gdje su dominirali cijelu utakmicu, pokazali jedan način igre koji je dosta poremetio Istru u onome gdje su oni najjači, u tom posjedu', kazao je trener Gorice Dinko Jeličić.

Standings provided by Sofascore