ISTRI VAŽNI BODOVI

Dinamo pao u Puli, odgođena proslava

16.04.2011 u 22:07

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 25. kola hrvatskog nogometnog prvenstva Istra 1961 je napravila iznenađenje i svladala Dinamo 2:1 te tako kod zagrebačke momčadi odgodila proslavu naslova

Puljani su na stadionu Aldo Drosina pred oko tri tisuće gledatelja drugi puta u povijesti svladali Dinamo (13 utakmica). Važni su to bodovi za Istrane koji se grčevito bore za ostanak. S druge strane, 'modri' su pobjedom u subotu mogli i teoretski osigurati šesti naslov u nizu, ali je proslava odgođena za sljedeće kolo.

Za domaćina je sjajno počelo. U drugoj minuti Šehić je prošao lijevom stranom, zatim uklizao na loptu, koja je možda prešla i gol liniju i tako uposlio Eliomara. Brazilac je bio precizan. Hrvatski prvak se mogao vratiti u egal već u osmoj minuti, ali je Sylvestr iz blizine uzdrmao gredu. Puljani su dobro parirali, a nagrada za dobro izdanje stigla je u 38. minuti kada je sa 17 metara Kamerunac Belle iz voleja neobranjivo pogodio za 2:0.

U nastavku su centimetri dijelili Istru od trećeg gola, Eliomar je pogodio gredu. Halilhodžić je posljednjih 25 minuta u igru ubacio Kramarića i Rukavinu kako bi probudio blijedu momčad i to mu se isplatilo u 67. minuti. Rukavina je zatresao vratnicu, a Bećiraj je pospremio loptu u mrežu. Do kraja utakmice vidjelo smo isključenje Dinamovog trenera (84. minuta) i veliki pritisak gostiju koji nije urodio plodom.

Dinamo pet kola prije kraja ima 13 bodova prednosti pred najbližim pratiteljem Hajdukom, a Istra 1961 je ostala 15. s bodom manje od 14. Lokomotive.