vidE ga kao pojačanje

Dinamo ovog ljeta definitivno ostaje bez jedne od najvećih zvijezda; ponajbolji igrač 'modrih' od iduće sezone nastupa u Premier ligi

16.07.2020 u 13:52

Bionic
Reading

Marcelo Bielsa želi svoj Leeds United koji ulazi u Premier ligu pojačati Amerom Gojakom iz zagrebačkog Dinama

Amer Gojak bi ovoga ljeta mogao napustiti Dinamo. 23-godišnji bosanskohercegovački reprezentativac u Zagreb je stigao u veljači 2015. godine iz sarajevskog Olimpika. Tada je vrijedio oko 450.000 eura dok mu je sada vrijednost prema Transfermarktu 5.5 milijuna eura. Gojak je za prvu momčad Dinama odigrao 151 utakmicu i zabio 14 golova, te upisao 19 asistencija, a sada bi mogao promijeniti sredinu.

Već smo ranije pisali kako je Fiorentina odlučna u namjeri da ga dovede ovoga ljeta. Talijani ga prate još od prošlog ljeta, a interes su obnovili i ove zime, pa sada ponovno na nadolazećem prijelaznom roku. Ipak, dok se Talijani nećkaju i premišljaju, Englezi bi mogli uletjeti i odnijeti im Gojaka pred nosom.

Talijanski novinar Nicolo Schira tvrdi da Marcelo Bielsa Gojaka vidi kao idealno pojačanje za Premier ligu iduće sezone. 'El Loco', kako zovu slavnog trenera, je na pragu ulaska u Premier ligu s Leeds Unitedom. Trenutno su prvi na ljestvici engleskog Championshipa i Bielsa je već krenuo u potragu za pojačanjima za iduću sezonu u elitnom razredu engleskog nogometa.

Bielsa Gojaka vidi kao idealno pojačanje u veznom redu, a već je od ranije poznato kako novi prvoligaši za ulazak u Premier ligu dobiju na stotine milijuna funti pa ni novac neće biti problem. Dinamo bi tako i ovoga ljeta mogao napraviti veliki transfer, a postoji mogućnost i da odu i Bruno Petković i Dominik Livaković što bi itekako napunilo 'modru' blagajnu, ali i oslabilo momčad za iduću sezonu.