PRAVO BOGATSTVO

Dinamo je ulaskom u Ligu prvaka zaradio strašan iznos u Europi, ali tu nije kraj silnim milijunima od Uefe; 'Modra' blagajna bit će puna do vrha

25.08.2022 u 06:36

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama izborili su prolaz u grupnu fazu Lige prvaka nakon što u uzvratnoj utakmici doigravanja u produžetku svladali u Zagrebu Bodo/Glimt s 4:1 i time nadoknadili poraz od 0:1 iz prve utakmice u Norveškoj te su već sad osigurali rekordnu zaradu u Europi

Podsjećamo, gol vrijedan Lige prvaka zabio je Josip Drmić u 117. minuti, a u 120. minuti pobjedu je zapečatio Petar Bočkaj.U regularnom dijelu pogotke su za Dinamo dali Mislav Oršić (4) i Bruno Petković (35), dok je za Bodo/Glimt zabio Albert Gronbaek (70).

Tako su igrači Dinama dobili priliku da igraju protiv najboljih klubova Europe, ali su svojem klubu priskrbili veliku financijsku injekciju, a time i mirnu sezonu, jer se 'Modroj' blagajni smiješi rekordna zarada. Uefa svake godine sve izdašnije nagrađuje klubove, a najviše ako se plasiraju u Ligi prvaka, a Dinamo je već sada zaradio strašan iznos.

Dakle 'Modri' su plasmanom u Ligu prvaka, zaradili 15 milijuna i 640.000 eura! Toliko UEFA nagrađuje klubove koji će igrati ovosezonsko izdanje ovog natjecanja. No zaradi Dinama tu neće biti kraj jer će na Maksimir stići i dodatnih sedam milijuna i 959.000 eura na ime desetogodišnjeg koeficijenta uspješnosti Dinama u europskim natjecanjima! Tako je Dinamo u startu zaradio 23 milijuna i 599.000 eura!

  • +39
Dinamo - Bodo Glimt, play-off Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

To bi mogao 'podebljati' uspjesima u skupini Lige prvaka jer samo pobjeda u grupnoj fazi donosi 2,8 milijuna eura, a remi 930.000 eura, a gdje je tu još novac od prodaje ulaznica, većih sponzorskih ugovora, a porast će i vrijednost igračima, jer je Liga prvaka najbolji izlog za prodaju.