dijete kluba

Dinamo je odradio još jedan fantastičan posao; važan igrač 'modrih' ostaje na Maksimiru do 2028.

03.02.2022 u 22:42

Bionic
Reading

Sjajni mladi lijevi bek, stoper, vezni igrač, Dinamov univerzalac Bartol Franjić (22), potpisao je novi ugovor do 2028. godine! Prošao je kompletnu Dinamovu školu, pod paskom maksimirskih trenera unutar klupske akademije nalazi se još od svoje osme godine...

'Ovaj potpis i produženje ugovora smatram velikom nagradom za sve ovo što sam do sada napravio u Dinamu, i ja kao pojedinac, ali i svi mi zajedno kao momčad. Odrastao sam u plavom dresu, stigao sam ovdje sada već davne 2008. godine, doživio stotine prekrasnih trenutaka i samim time ovaj me dan još više veseli. Veliki trenutak i velika čast za mene, ali i poticaj da dalje nastavim naporno i predano raditi. Vjerujem da će se moj trud još više isplatiti i vjerujem u dobre rezultate momčadi do kraja ove sezone, prije svega u obranu naslova prvaka', rekao je Bartol Franjić (22) po potpisu ugovora.

Važan je ovo posao za Dinamo jer Franjić je dijete kluba, a uz to pokriva više defenzivnih pozicija u momčadi. Bez problema Bartol može igrati na lijevom beku ili stopera, ali po potrebi i zadnjeg veznog, a sve je to do sada pokazao i dokazao. Zato je ovaj ugovor nagrada i ulaganje u budućnost.

Rođen je 14. siječnja 2000. godine u Zagrebu, a u klupskoj je akademiji od ljeta 2008. godine i u tih sad već 13 i pol godina nije mijenjao sredinu. Bio je jedan od ključnih pojedinaca u brojnim uspjesima u mlađim kategorijama, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, bilo u juniorskoj UEFA Youth League ili prestižnom međunarodnom turniru Premier League International Cup.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +39
NK Dinamo - NK Rijeka, 21. kolo HT Prve lige, 30.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Za prvu je momčad plavih u službenoj utakmici debitirao u lipnju 2020. godine pod vodstvom trenera Igora Jovićevića u zagrebačkoj pobjedi protiv Slavena Belupa 3:2 u ogledu 29. kola HT Prve lige kad je zaigrao u početnih 11 u ulozi zadnjeg veznog.

Bio je jedan od potpisnika velike pobjede protiv Tottenham Hotspura u ožujku prošle godine kad su 'modri' slavili 3:0 i plasirali se u četvrtfinale Europa lige. Upravo je Franjić igrao stopera u udarnoj postavi protiv jednog od najsnažnijih napadačkih sastava Europe.

S Dinamom je dvaput izborio europsko proljeće, osvojio dva uzastopna naslova prvaka i jedan Kup. Do sada je upisao 71 nastup u natjecateljskim utakmicama.

NK Dinamo - NK Rijeka 2:0 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport