nema popusta

UEFA je ovom odlukom 'šokirala' klubove; svi su znali da će se to dogoditi, ali nisu se nadali tako kratkom roku...

03.02.2022 u 18:32

Bionic
Reading

Čelnici klubova koji su osigurali proljeće u natjecanjima pod okriljem Uefe (Liga prvaka, Europska liga, Konferencijska liga) obaviješteni su da će samo cijepljeni nogometaši imati pravo nastupa u međunarodnim utakmicama

Ono što se već događa u svijetu tenisa, a moglo se vidjeti i na netom završenom Europskom rukometnom prvenstvu, sada čeka i nogometaše. Naime, čelnici Uefe odlučili su da u natjecanjima pod njezinim okriljem smiju nastupati samo cijepljeni igrači!

Ova odluka za sada nije službena, ali vrlo će brzo postati. Naime, UEFA je o tome obavijestila čelnike klubova koji su osigurali proljeće u natjecanjima u njezinoj organizaciji (Liga prvaka, Europska liga, Konferencijska liga).

Odluka je da će se PCR testovi i liječničko izuzeće koristiti još samo u prvim utakmicama doigravanja Europske lige i Konferencijske lige koji se igraju 17. veljače, a već za uzvratne utakmice (24. veljače) svi će nogometaši morati biti cijepljeni ako misle igrati!

Prema najavama, popusta neće biti za nikoga, oni koji nisu cijepljeni neće moći dobiti ni liječničko izuzeće, a neće im se uvažavati ni PCR test. Jednostavno je - ako nisi cijepljen protiv koronavirusa, ne možeš igrati! I baš je to pojedine čelnike klubova šokiralo iako su svi su znali da će se to dogoditi. No, navodno se nisu nadali da će biti u tako kratkom roku...

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +39
NK Dinamo - NK Rijeka, 21. kolo HT Prve lige, 30.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Dobili smo smjernice od Uefe na online sastanku da će PCR testovi, odnosno medicinsko izuzeće, važiti još samo u prvom susretu druge faze natjecanja u Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi. Nakon toga oni koji neće biti cijepljeni neće moći igrati utakmice u natjecanjima koje organizira UEFA', potvrdili su iz nekoliko klubova.

Podsjetimo, Dinamo u doigravanju Europske lige prvu utakmicu igra u gostima kod Seville 17. veljače, a uzvrat je na Maksimiru 24. veljače. U uzvratu će moći igrati samo cijepljeni igrači...