slavlje na maksimiru

Trener Dinama oglasio se nakon velike pobjede protiv Rijeke te otkrio što se dogodilo s nesretnim Perićem...

30.01.2022 u 21:36

Bionic
Reading

U derbiju 21. kola Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo je na Maksimiru svladao Rijeku 2:0. No, u redovima 'modrih' svi su se zabrinuli kad je u 53. minuti utakmice Dino Perić morao napustiti igru

Dinamo se ovom pobjedom učvrstio na vrhu prvenstvene ljestvice, Rijeci i Osijeku je pobjegao na tri boda prednosti, a četvrti Hajduk i dalje ima pet bodova manje od 'modrih'.

'Zadovoljan sam jer smo napravili sve ono što smo se dogovorili. Imali smo dosta šansi i puno kornera iz kojih smo ih stiskali, a reakcije na izgubljene lopte su isto bile jako dobre. U drugom poluvremenu nam je pao tempo, pa smo napravili neke zamjene da održimo ritam i to je bilo dobro', rekao je trener Dinama Željko Kopić nakon utakmice i dodao:

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

NK Dinamo - NK Rijeka 1:0 Šutalo 22' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Znamo da Rijeka ima svoje kvalitete, da imaju brzinu. Tomić je probao brzim igračima promijeniti omjer snaga, ali mislim da smo dobro zatvorili sve i donijeli stabilnost. Bilo je par situacija koje su dečki mogli bolje razigrati, ali ukupno gledajući je sve bilo u redu.'

Dinamo je posebno opasan bio na lijevoj strani gdje su 'ordinirali' Oršić i Bočkaj.

NK Dinamo - NK Rijeka 2:0 Oršić 42' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'U samom početku Perić je dobro usmjeravao igru prema naprijed, Mišić i Ademi su dobro kontrolirali sredinu pa smo mogli igrati preko te lijeve strane više nego preko desne. Oršić je bitan za sve nas, već sada se sa svojim igrama upisao u Dinamovu povijest. I navijačima i svima to znači. To je samo jedan od pokazatelja gdje želimo ići i kakvu momčad imati. Debi Bočkaja? Pero je bio dobar, prvo poluvrijeme čak jako dobar, puno nam je toga donio prema naprijed. Ma kada se do kraja usklade i povežu glave njega i Oršića u situacijama u kojim lovimo širinu, to će izgledati još bolje. Uostalom, to nam je bila i ideja, zbog toga smo doveli Bočkaja', kaže Kopić koji je otkrio i kakva je to ozljeda zbog koje je Dino Perić morao napustiti teren u 53. minuti utakmice:

'Dobio je udarac u zglob, a onda u nastavku utakmice još krivo stao na taj zglob. Nije ništa dramatično, brzo će doći to u red, glavno da nije neka mišićna ozljeda...'

  • +39
NK Dinamo - NK Rijeka, 21. kolo HT Prve lige, 30.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

A u kakvom je stanju Bruno Petković? Protiv Rijeke je ostao na klupi za pričuve...

'Gledajte, Bruno je nositelj kvalitete naše momčadi, imao je problema s ozljedom, a sada ga je iz ritma izbacila viroza. Ali, Bruno nije upitan, on je izuzetno bitan za nas, mi radimo sve kako bi ga što prije doveli u optimalno stanje. No, Komnen Andrić igra odlično, oduševljava kretanjima i timskom igrom, to je profil igrača koji se podređuje momčadi. I uz to često dolazi u prilike...', zaključio je Željko Kopić.

NK Dinamo - NK Rijeka 2:0 izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

S druge strane, trener Rijeke Goran Tomić nije imao previše razloga za zadovoljstvo.

'Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi. Utakmica je odlučena u prvom poluvremenu, napravili smo pogrešku koju je Dinamo kaznio. Iz brojnih kornera je Dinamo zabio...', kazao je Tomić i napomenuo:

'Prvi gol je bio graničan, a drugi smo im poklonili...'

NK Dinamo - NK Rijeka 2:0 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Hrvatski dragovoljac2:1
Dinamo Zagreb-Rijeka2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb20134343
2.Osijek21117340
3.Rijeka21124540
4.Hajduk20115438
5.Gorica2185829
6.Lokomotiva2176827
7.Šibenik21641122
8.Slaven Belupo21641122
9.Istra 196121631221
10.Hrvatski dragovoljac2114167

Sljedeće utakmice

4.2.Slaven Belupo-Šibenik
5.2.Gorica-Hajduk
5.2.Rijeka-Lokomotiva
6.2.Hrvatski dragovoljac-Osijek
6.2.Istra 1961-Dinamo Zagreb