problemi na maksimiru

Dinamo je desetkovan ozljedama; Ante Čačić za utakmicu protiv Ludogoreca ostao na samo jednom napadaču...

01.08.2022 u 06:44

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama sutra (utorak, 2. kolovoza, 19.45 sati, MAXSport) u Razgradu igraju prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv bugarskog prvaka Ludogoreca. 'Modri' su na put krenuli s puno briga jer je momčad desetkovana ozljedama

Trener Dinama Ante Čačić uoči prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv Ludogoreca u Razgradu (utorak, 2. kolovoza, 19.45 sati, MAXSport) morao se suočiti s velikim problemom.

Sezona je tek započela, a momčad Dinama je desetkovana ozljedama. Tako za sutrašnju utakmicu u Bugarskoj Čačić može računati samo na jednog zdravog napadača!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Naime, na utakmici protiv Istre 1961 ozlijedio se azerbajdžanski napadač Mahir Emreli. Dugo su ga mučila leđa, a protiv Istre je zaigrao posljednjih desetak minuta i zabio gol, ali se i ponovno ozlijedio! Ponovno su u pitanju leđa te je Emreli otpao s popisa putnika za Bugarsku.

Od ranije je ozlijeđen i stoper Kevin Theophile-Catherine koji će također ostati u Zagrebu kako bi se što prije oporavio, a u istom su procesu oporavka Josip Šutalo i Dario Špikić.

U Skoplju se ozlijedio i Luka Menalo koji je svojim ulaskom preokrenuo utakmicu. Očigledno ta ozljeda nije bila teže prirode jer je Menalo u petak odigrao 60 minuta protiv Istre i trebao bi biti spreman za sraz s Ludogorecom.

  • +15
NK Dinamo - Škupi, utakmica 2. pretkola Lige prvaka, Zagreb, 19.07.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

No, najveći je problem u ovom trenutku Bruno Petković. Dinamova liječnička služba cijeli je tjedan pokušavala 'pokrpati' Petka, no čini se kako je ozljeda rebara koju je zaradio još na utakmici protiv makedonskog Škupija puno teža i neugodnija nego što se isprva činilo.

Petković je zbog toga propustio susret protiv Istre, svi su se ponadali će se oporaviti do puta za Bugarsku. No, Petković je trenirao po posebnom tretmanu, rebra ga još bole i pitanje je hoće li biti spreman za sutrašnju utakmicu.

Tako je Ante Čačić ostao na samo jednom napadaču, sav će teret pasti na leđa Josipa Drmića koji će, kako sada stvari stoje, krenuti u prvih 11 protiv Ludogoreca.