SuperSport HNL

Ante Čačić otvoreno je progovorio o katastrofi hrvatskog nogometa, a onda iskreno priznao: Navijam da Hajduk prođe...

30.07.2022 u 09:02

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama bez većih su problema u 3. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru pobijedili Istru 1961 4:1. Bila je to jednosmjerna utakmica, a trener 'modrih' Ante Čačić komentirao je rezultatski krah Osijeka i Rijeke u Konferencijskoj ligi

'Mislim da smo gledali rastrčani i dominantni Dinamo, napravili smo dosta prilika i zasluženo pobijedili. Uz tri boda smo dali prostora nekim igračima koje do sada nismo vidjeli, neke smo odmorili. Moram biti zadovoljan, stopostotni smo u prvenstvu, a ova pobjeda diže atmosferu uoči sljedećih utakmica', rekao je trener Dinama Ante Čačić nakon pobjede njegove momčadi 4:1.

Slavlje protiv Istre 1961 mogla bi poremetiti ozljeda Luke Menala...

'Osjetio je grč u mišiću, zadnju ložu. Mislim da je samo grč, da nije ništa ozbiljnije, ali moramo vidjeti. Boško Šutalo? Polako ga vraćamo, dobio je 60 minuta. Radi se o igraču koji se sada dobro osjeća, dizat će se i zaoštriti konkurenciju na stoperskoj poziciju', kaže Čačić koji je veću minutažu protiv Istre dao Petru Bočkaju i Sadeghu Moharramiju. Dojam je da su dečki na bokovima odradili sjajan posao.

'Vi to volite gledati što igrači naprave prema gore, ali oni prvo moraju 80 posto stvari napraviti kako treba pred svojim golom, ostalo za njih je plus. Ali da, bili su dobri i jedan i drugi', kaže Čačić koji sve više prilku daje i mladom Martinu Baturini. Dečko je definitivno budućnost Dinama i ove momčadi:

  • +8
Dinamo - Istra 1961, 3. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'On je posljedica moje rotacije, ima još takvih. Suvišno je govoriti o njemu, dao sam mu broj 10, ne želim ga dizati u nebesa, ali to je momak koji puno radi, skroman je, igra u obje faze, požrtvovan je, nije sebičan. Radi sve što dolikuje talentiranom igraču.'

Dinamo se sada okreče prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv bugarskog prvaka Ludogoreca.

'Poznajem Ludogorec otprije deset godina kad su bili nagazna mina, a od tada kao klub samo rastu. Redovito su prisutni u europskim skupinama, igraju dobro, ali imaju peha, u Europi su naišli na Dinamo. Siguran sam kako ćemo gledati sraz dvije jako dobre momčadi, a bolji će na kraju ići dalje', analizira Čačić sljedećeg protivnika 'modrih' te napominje:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Hoćemo li odgađati prvenstvene utakmice? Ne, nećemo ih odgađati! Za sada nećemo...'

Za kraj je Ante Čačić prokomentirao rezultatski krah Osijeka i Rijeke u Konferencijskoj ligi...

'Kad sam došao u svlačionicu i postao trener Dinama, rekao sam igračima da liga nije toliko jaka, već smo se mi približili konkurentima, a ne oni nama. I prvenstvo je bilo neizvjesno. Bila je pauza, u prvenstvo se lani ušlo s kiksom protiv Slaven Belupa, pa bilo malo prostora za rotacije. Meni je jako žao, nedostaje i Dinamu to da drugi klubovi skupljaju koeficijente, ali tako je kako je. Vjerujem da će Osijek i Rijeka iz toga izvući pouku, navijam da Hajduk prođe, to bi bilo sjajno za hrvatski nogomet. A i nama će biti lakše ako će drugi klubovi igrati Europu', zaključio je Ante Čačić.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.