stigao zadnji vezni

Dinamo ipak pronašao svog Malijca, na Maksimir stigao Doumbia

12.07.2017 u 18:38

Bionic
Reading

Tongo Hamed Doumbia (27) posljednje je u nizu pojačanja u momčadi zagrebačkog Dinama. Stasiti zadnji vezni, visok 191 centimetar, reprezentativac je Malija, a posljednje je tri sezone igrao za francuski Toulouse...

Tongo Doumbia službeno je novi igrač GNK Dinamo! Nakon liječničkog pregleda, 27-godišnji reprezentativac Malija potpisao je u srijedu, 12. srpnja, nakon dogovora Dinama i Toulousea dvogodišnji ugovor s 'modrim' klubom.

Doumbia je defenzivni vezni igrač koji je u karijeri nastupao za Stade Rennais, Wolverhampton, Valenciennes i Toulouse. Na reprezentativnom planu odigrao je 18 utakmica za Mali te je 2015. godine nastupio na Afričkom kup nacija. Također je nastupao za Mali u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske, u Osijeku u svibnju 2014. godine. 

'Ovo mi je iskorak u karijeri. Veselim se novim izazovima i debiju u europskim natjecanjima. Dinamo je veliki klub i naravno da sam jako sretan što sam ovdje. Dat ću sve od sebe da pomognem ekipi, kao i da čelnicima kluba i navijačima pokažem zahvalnost na terenu', izjavio je Doumbia nakon potpisa ugovora.

'Modri' su tako našli ono što su tražili cijelog ljeta, pozicija zadnjeg veznog najkritičnija je u momčadi Ivajla Peteva, barem dok se ne vrati Arijan Ademi. U međuvremenu je propao dolazak Doumbijina sunarodnjaka Yacoube Sylle iz francuskog Rennesa (nije prošao liječnički pregled), kao i Norvežanina Andersa Konradsena iz Rosenborga (igrao je i u Rennesu) koji je na kraju ispao - preskup!

A za Doumbiju su navodno platili 'samo' 800.000 eura odštete Toulouseu, dok je godišnja plaća - barem za sada - tajna...