Čeka se ždrijeb

Dinamo i trener Bišćan doznali koji im sve klubovi stoje na putu prema Ligi prvaka

02.06.2023 u 13:30

Bionic
Reading

Iako je sezone za nogometaše Dinama tek nedavno završila s nestrpljenjem se čeka tko će im biti potencijalni protivnici na putu do Lige prvaka

Sam ulazak u elitnu Ligu prvaka – čak bez značajnijeg rezultata - Dinamu garantira zaradu od 20-ak milijuna eura. Samim time se u Maksimiru s nestrpljenjem čeka ždrijeb uz dodatak kako je poznato da će Dinamo u svim pretkolima, naravno zbog odličnih rezultata u Europi zadnjih nekoliko sezona, imati status nositelja.

>> Dominik Livaković progovorio o odlasku iz Dinama: Razgovarat ću s ljudima u klubu...

Ždrijeb je zakazan 21. lipnja, a zasad je poznato kako će u drugom pretkolu Lige prvaka Dinamo za protivnika, ako sve prođe prema očkeivanjima (igraju prvo pretkolo), dobiti jedan od ovih klubova: Maccabi Haifa, Žalgiris Vilnius, HJK Helsinki, Flora Tallinn, Shamrock Rovers, The New Saints, Olimpija Ljubljana, Zrinjski Mostar i Aris Limassol.

No, ako idemo malo dalje čini se kako bi Dinamo u trećem pretkolu mogao imati jako težak zadatak jer tamo se od potencijalnih protivnika nalaze klubovi koje jako dobro poznaju kao što su Molde, Sheriff Tiraspol, BATE Borisov, Sparta Praha i AEK iz Atene.

Ako trener Igor Bišćan s Dinamom - iako još ne zna tko će mu od zvijezda otići iz kluba - uspije proći i tu prepreku u play-offu Lige prvaka od potencijalnih protivnika, koji imaju zvučno ime, mogao bi igrati s Ferencvarosem, Karabahom, Slovanom te prvakom Belgije (Antwerp, Royale Union ili Genk, op.a.).

Dodajmo tome kako bi Dinamo, u slučaju da izbori Ligu prvaka, uoči ždrijeba biti smješten u treću jakosnu skupinu. To znali da neće završiti u skupini s RB Salzburgom, AC Milanom, Glasgow Rangersima, Sportingom, Laziom i Crvenom zvezdom.

  • +61
Dinamo - Gorica, 28.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic