U Draženovom domu

Izložba Dinamovih dresova kroz povijest; neki od njih imaju veliku vrijednost...

22.09.2023 u 10:14

Bionic
Reading

Izložbu dresova Dinama kroz povijest moći će se razgledati svi posjetitelji utakmice prvog kola Premijer lige između KK Dinamo i KK Šrkljevo koja će se odigrati u petak, 29. rujna od 18.30h u KC Dražen Petrović

U suradnji s ponajvećim kolekcionarom Dinama, Krešom Barićem, ovaj istoimeni košarkaški klub koji ima snažnu podršku Bad Blue Boysa odlučio je pružiti dodatni sadržaj svim navijačima na početku sezone.

'Želja nam je kroz utakmice Premijer lige kroz dodatni sadržaj privući sportsku publiku. Drago nam je da je prva stvar ova izložba na kojoj će se moći vidjeti povijesni dresovi čija je posebnost da su svi bili nošeni od strane igrača. Hvala i ovim putem našem članu kluba i prijatelju još iz prvih dana, Kreši Bariću. Nije mu trebalo više od tri sekunde da prihvati ovu ideju i posudi nam dio vrijedne kolekcije koji ima. Dresovi će biti ispod crvenog sektora kronološki posloženi, a potrudit ćemo se da na utakmicu dođu i neki od igrača koji su te dresove nosili', najavio je Marijan Pojatina, predsjednik KK Dinama.

Osim vrijednih primjeraka iz 1967. i 1982. godine kada su Štef Lamza i Velimir Zajec u tim dresovima predvodili Dinamo do Kupa velesajamskih gradova, odnosno naslova prvaka Jugoslavije, izloženi će biti i brojni drugi vrijedni i rijetki primjerci, kao dres Mladena Mladenovića s nikad odigrane utakmice Dinamo – Crvena zvezda 13. svibnja 1990. godine ili Silvia Marića protiv Porta.

'Od prvog dana naša ideja je i promicanje ideje Dinamovštine i vjerujemo da ovom gestom dodatno promičemo jačanje zajedništva svih Dinamovaca i približavanje slavne povijesti kluba novim generacijama Dinamovaca', dodao je Pojatina.

Ulaznica za utakmicu Dinama i Škrljeva, a samim time i izložbu Dinamovih dresova kroz povijest koštat će ovaj puta iznimno 10 eura, a moći će se kupiti od ponedjeljka u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37 i prostorijama KK Dinama (Rudeška 71), te na blagajni dvorane na dan utakmice od 17h.

Podsjetimo, KK Dinamo prošle je sezone debitirao u Premijer ligi i u prvoj sezoni se plasirao u četvrtfinale doigravanje i polufinale Krešimira Ćosića. Ove sezone na klupi će ih voditi hrvatski izbornik Josip Sesar pred kojim je kao cilj postavljeno ponavljanje rezultata od prošle sezone.

Osim dresova, iz Dinama su najavili kako će najmlađi Dinamovci, moći se podružiti i poslikati s novom klupskom maskotom koju će predstaviti tijekom idućeg tjedna.