SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Dinamo danas gostuje u Splitu, sve je spremno za novi spektakl; evo gdje možete gledati utakmicu osmine finala Kupa

14.02.2023 u 09:17

Bionic
Reading

Nogometaši Splita danas će (utorak, 14. veljače, 14.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) na svom Parku mladeži u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa ugostiti Dinamo

Danas ćemo doznati posljednjeg četvrtfinalista SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa. U posljednjem susretu osmine finala na Parku mladeži se sastaju Split i Dinamo (14.30 sati, MAXSport 1, MAXtv).

RNK SPLIT - NK DINAMO (14.30 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Dinamo danas gostuje u Splitu, 'modri' u osmini finala domaćeg Kupa stižu na Park mladeži gdje ih čeka nekadašnji prvoligaš Split. 'Crveni' nakon financijskog kolapsa igraju četvrtu ligu (Treća NL) i pokušavaju se probiti u viši rang. Trenutno su tek 11. momčad na ljestvici, daleko od borbe za promociju.

No to ne znači da će Split biti lak zalogaj za Dinamo, 'crveni' će učiniti sve kako bi zagorčali život 'modrima' s kojima su 2015. godine igrali u finalu Kupa! Sad će se prvi put međusobno susresti još otkako je u ljeto 2017. godine Split napustio prvoligaško društvo.

'Žao mi je da je Split u takvoj situaciji, jedno su vrijeme imali sjajan uspon do prve lige, bili i finalist Kupa... Dinamo je apsolutni favorit iako je Kup hirovito natjecanje u kojem su iznenađenja uvijek moguća. Moramo zaista biti dovoljno oprezni i koncentrirani kako bismo utakmicu priveli kraju na način koji priželjkujemo, a to je prolaz u četvrtfinale. Sigurno je da nas čeka motiviran domaćin, nadam se da će uvjeti biti prikladni za prezentaciju dobrog nogometa, a bude li tako, vjerujem da ćemo ispuniti cilj', istaknuo je trener Dinama Ante Čačić.

  • +40
NK Dinamo - NK Istra 1961, SuperSport HNL, 10.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ovaj je dvoboj trebao biti odigran još jesenas, ali je termin prebačen na veljaču...

'S obzirom na to da smo u petak odigrali prvenstvenu utakmicu, pri čemu neke igrače nismo koristili, sad će oni dobiti priliku. Dakle, koristit ćemo više igrača koji su u prošlim utakmicama imali manju minutažu. Međutim svi oni s pravom konkuriraju za početnih 11, tako da im je to na neki način prilika da pokažu u kakvom su trenutačno stanju', najavio je Čačić te potvrdio da će neki igrači dobiti poštedu u ovoj utakmici. Tko nije spreman za dvoboj protiv Splita?

'Kapetan Arijan Ademi dobio je visoku temperaturu pa neće ići na put. Petar Bočkaj i Dario Špikić osjećaju probleme s leđima i nakon treninga ćemo vidjeti kakvo je stanje. Vjerujem da ćemo imati dovoljno kvalitetan kadar za utakmicu', potvrdio je Čačić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Split je u teškoj situaciji, ali nema namjeru predati se samo tako. Ipak na Park mladeži stiže Dinamo.

'Ovo je jedna od najvećih utakmica kluba posljednjih godina, za nas utakmica sezone. Dolazi nam Dinamo, ali i naša mlada momčad ima nekoliko iskusnih igrača. Mladi smo, željni borbe, dokazivanja, puni dišpeta, gladni pobjeda. Za sve nas je ovo već nagrada, a nadam se da ćemo tu nagradu pretočiti u pobjedu i da ćemo svi skupa slaviti i smijati. Suvišno je posebno komentirati rezultat, ali bit ćemo na maksimumu i uživat ćemo u svemu', rekao je predsjednik Splita Slaven Žužul te se prisjetio poraza u finalu Kupa iz 2015. godine, kad je Dinamo slavio tek nakon penala:

'Nadam se da ćemo im vratiti za to. Imali smo mi pobjeda protiv Dinama, i poraza. Oni imaju bolji omjer, ali znali smo ih pobjeđivati. Baš smo trenera Čačića dvaput dobili, jednom u prvenstvu, jednom na turniru u Gabeli. Vidjet ćemo. Neće faliti želje, uklizavanja, grist ćemo travu. Neka Splićani, Dalmatinci dođu, da uživamo u ovoj predstavi, Dinamo nije bilo tko', najavio je Žužul.