hoće li ga 'slomiti'?

Senzacija na Maksimiru; Dinamo za pet milijuna eura dovodi Ganca iz Ludogoreca, ali pojavio se neočekivani problem...

13.02.2023 u 06:47

Bionic
Reading

Na Maksimiru su odlučili da je Bernard Tekpetey (25), desno krilo bugarskog Ludogoreca, idealno pojačanje u ovom zimskom prijelaznom roku. Sjajni Ganac s bugarskom putovnicom 'modre' će koštati pet milijuna eura, no u posljednji se trenutak pojavio problem koji bi ovaj transfer mogao upropastiti

Bernard Tekpetey (25) nije nepoznat skautima Dinama. Ganac u dresu bugarskog Ludogoreca je ove sezone, početkom kolovoza 2022. godine u kvalifikacijama Lige prvaka, zabio gol u Dinamovoj pobjedi 2:1 u Razgradu.

>> Ganac dolazi umjesto Oršića, a još kada Čačić čuje ovo: Lako za to što je odličan nogometaš, ali ovo...

Napravio je Tekpetey popriličan 'nered' i namučio obranu Dinama na toj utakmici, pa niti ne čudi da je sad izbor pao baš na njega. Na Maksimiru jako dobro znaju njegove kvalitete.

Bugarski izvori tvrde kako je Dinamo spreman za Tekpeteya platiti odštetu od čak pet milijuna eura, a vremena za pregovore je malo jer prijelazni rok u HNL-u traje do srijede 15. veljače.

No, veći je problem činjenica da istog igrača želi i ukrajinski Šahtar! Bugari su spremni pregovarati, a vrlo vjerojatno će i probati podići cijenu. Pa tko da više...

Ali, pravo je pitanje jesu li uopće čelni ljudi Ludogoreca spremni prodati svog najboljeg igrača. Ugovor mu traje do lipnja 2024. godine i za sada im nije nikakva žurba. Dapače, Ludogorec se bori za naslov prvaka, a trenutno ima bod manje od CSKA i bilo bi ravno samoubojstvu kad bi na polovici sezone pustili svoju najveću zvijezdu. Osim ako im baš nasušno nije potreban novac.

Tekpetey je ove sezone za Ludogorec zabio 10 golova uz osam asistencija u svim natjecanjima, a u Razgrad je stigao u ljeto 2021. godine iz njemačkog Schalkea za samo 900.000 eura. Ukupno je za Ludogorec odigrao 107 utakmica u svim natjecanjima te je zabio 24 gola uz 26 asistencija.