čistka na maksimiru

Ante Čačić otpisao dva igrača i poslao ih na posudbu, a sudbina kapetana Arijana Ademija još je uvijek nepoznata

11.02.2023 u 14:45

Bionic
Reading

Zimski prijelazni rok u SuperSport HNL-u traje do 15. veljače, a na Maksimiru su se, samo četiri dana prije kraja, odlučili riješiti igrača na koje trener Ante Čačić ove sezone više jednostavno ne računa

Preslagivanje na Maksimiru još nije završeno, zimski prijelazni rok završava 15. veljače, a u Dinamu su odlučili malo 'pročistiti' svlačionicu.

Tako je sam trener 'modrih' Ante Čačić potvrdio kako lijevi bek Daniel Štefulj (23) do kraja sezone odlazi na posudbu u slovensko Celje.

Štefulja je Dinamo doveo iz Rijeke, platio ga je milijun eura, ali on se, barem za sada, nije pokazao kao pojačanje. Odigrao je tek 18 utakmica, u 934 minute na terenu upisao je tek jednu asistenciju pa je posudba u redove trenutno treće momčadi slovenskog prvenstva logično rješenje.

Među onima koji će na posudbu s pravom otkupa je i azerbajdžanski napadač Mahir Emreli (25). I kod njega je situacija kristalno jasna, Emreli jednostavno nije 'kalibar' za Dinamo.

Stigao je iz varšavske Legije prije točno godinu dana, a od tada je igrao 853 minute u 23 utakmice. Istina, samo je jednom odigrao svih 90 minuta, ostalo je ulazio s klupe i zabio pet golova.

  • +40
NK Dinamo - NK Istra 1961, SuperSport HNL, 10.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Još ranije su se za Emrelija interesirali neki turski klubovi, ali te su ponude na početku odbijene. Čačić ga je želio zadržati u slučaju da se ozlijede Petković ili Drmić, no sad je navodno sve dogovoreno s Konyasporom. Emreli će tako u sljedećih par dana krenuti put Turske...

Za kraj je ostao kapetan Arijan Ademi (31) za kojeg je navodno stigla nova izdašna ponuda iz Kine. Ni sam Ademi kao da ne zna ostaje li mu se u Maksimiru ili bi se okušao u inozemstvu. Sve dosadašnje ponude koje su stizale za njega Dinamo je odbijao. Ademi je jednostavno nezamjenjiv i za njega 'modri' nemaju adekvatnu zamjenu pa Čačić kao sportski direktor niti ne razmišlja o njegovom transferu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

No, ponuda je sada stvarno više nego izdašna, bila bi to još jedna fantastična zarada za Dinamo, ali i kapetan Ademi bi potpisao životni ugovor. Prijelazni rok u Kini traje do kraja veljače, pa je već sad jasno da će ovom potencijalnom transferu 'presuditi' ishod derbija između Dinama i Hajduka koji je na rasporedu 26. veljače na Maksimiru.

Ako će Dinamo i tada imati više od 10 bodova razlike ispred 'bilih', jer bi time prvenstvo praktički bilo riješeno, Arijan Ademi bi trebao krenuti put Kine...

Standings provided by Sofascore