finale kupa

Dinamo će krenuti s najjačom postavom, Rijeka bez jednog reprezentativca

15.05.2024 u 12:15

Bionic
Reading

Prva utakmica finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa između Dinama i Rijeke igra se danas (19 sati, MAXSport1, MAXtv) na Maksimiru. Ovo su igrači s kojima Sergej Jakirović i Željko Sopić jurišaju na trofej

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa igra se na dvije utakmice uz napomenu da je HNS vratio pravilo gola u gostima.

pixsell Izvor: Pixsell / Autor: pixsell

Večeras je na rasporedu prva utakmica finala, Dinamo na Maksimiru dočekuje Rijeku (19 sati, MAXSport1, MAXtv).

Nepoznanica jednostavno nema, momčadi se jako dobro poznaju, a treneri Sergej Jakirović i Željko Sopić teško da jedan drugog mogu iznenaditi nekim do sada neviđenim taktičkim postavama ili igračima iz 'drugog plana'. No, ovo je Kup, sve je moguće...

Dinamo u borbu za Kup ulazi rasterećen nakon što je za vikend potvrdio osvajanje titule prvaka, dok Rijeka nosi 'teret' tri vezana poraza koja je doživjela u posljednja tri kola SuperSport HNL-a.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ali večeras će na Maksimiru obje momčadi krenuti 'od nule', ovo su dvije posebne utakmice, borba za Kup u kojoj teško da može biti izrazitog favorita.

Trener Dinama Sergej Jakirović najvjerojatnije će krenuti s postavom koja je ovog proljeća doslovno rasturila te za vikend potvrdila osvajanje naslova prvaka. Dinamo je u nizu od čak 11 utakmica bez poraza u prvenstvu i Kupu pa Jakirović nema potrebe mijenjati momčad koja pobjeđuje. Uz to igra doma, pred svojim navijačima i logično je da će krenuti ofenzivnije.

Tako će na golu krenuti Nevistić, a trojac u obrambenoj liniji su Ristovski, Theophile i Bernauer. Vidović bi trebao biti na lijevom beku, a desno Pierre-Gabriel. U veznom su redu Sučić i Mišić, ispred njih standardno Baturina, a u napadu dvojac Petković i Kulenović.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +38
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 5.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Vjerojatnih 11 Dinama: Nevistić - Ristovski, Theophile, Bernauer - Vidović, Sučić, Mišić, Baturina, Pierre-Gabriel - Petković, Kulenović

Rijeka je pak u nizu od tri poraza, momčad Željka Sopića kao da se ispuhala, u očiglednom je padu. No, za večeras će sigurno biti spremni i nabrijani. Rijeka na Maksimir dolazi po osvetu, dečki s Rujevice imaju veliki motiv, a na ruku im ide i činjenica da uzvrat igraju pred svojim navijačima.

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa dostupno svima

Napetost raste! Centriraj se izravno u srcu SuperSport HNL-a, finale je dostupno svima na MAXSport YouTube kanalu i Tportalu! Prva utakmica između Dinama i Rijeke je u srijedu, 15. svibnja, u 19 sati, a druga u srijedu, 22. svibnja u 18 sati. Ne propusti ni sekundu navijačke euforije! Prati uživo: http://t.ht.hr/fw/kup

Sopić se za finale odlučio za jednu veliku promjenu, na golu će umjesto reprezentativnog golmana Labrovića stati Zlomislić koji je i inače branio u Kupu. Ostatak momčadi je više ili manje standardan - stoperi su Radeljić i Galešić, lijevi bek je Goda, a desno je Smolčić. Zadnji vezni je Selahi, ispred njega su Fruk i Janković, desno krilo je Pjaca, lijevo Pašalić, a u vrhu napada bi trebao krenuti Marić.

Vjerojatnih 11 Rijeke: Zlomislić - Goda, Radeljić, Galešić, Smolčić - Selahi, Fruk, Janković - Pjaca, Marić, Pašalić

Utakmica se igra od 19 sati na Maksimiru (MAXSport1, MAXtv), a sudi Dario Bel.