TOGA JE SVE VIŠE

Dijete završilo u suzama, a tenisačica na Roland Garrosu ipak izbjegla diskvalifikaciju: Ovo je neprihvatljivo!

27.05.2022 u 09:22

Bionic
Reading

Rumunjska tenisačica Irina-Camelia Begu plasirala se u treće kolo Roand Garrosa pobjedom protiv Ruskinje Ekaterine Alexandrove 6:7(3), 6:3, 6:4, ali imala je sreće što tijekom meča nije diskvalificirana

U trećem setu Begu je izgubila servis i kada se vraćala na svoju klupu za odmor od bijesa je bacila reket. On se odbio i završio među gledateljima, a incident je uplašio malo dijete koje se rasplakalo. Na teren je pozvan nadzornik i Rumunjka je prošla s opomenom te je tako izbjegla diskvalifikaciju.

Stručni komentator Eurosporta, bivši tenisač Tim Henman, smatra da je ovakvih situacija previše...

'To je neprihvatljivo. Neizbježno je da će igrači biti frustrirani i bacat će rekete, ali morat će preuzeti odgovornost kamo taj reket ide. A ako ga tako bacite, riskirate da odskoči i ode u gužvu i udari dijete koje je u suzama. Vidjeli smo previše toga i to daje pogrešan primjer', rekao je Henman te dodao:

'Nevjerojatna je sreća što nije diskvalificirana. To nije ispravno, ne vidite Nadala i Federera ili Swiatek ili druge vrhunske igrače kako to rade jer oni imaju kontrolu.'

Uglavnom, Begu se izvukla, ispričala se uplakanom djetetu, a nadamo se da je i naučila lekciju. Cijeli incident pogledajte OVDJE.