zanimljiv podatak

Diego Simeone može odahnuti; Liverpool nema igrača koji je koban po Atletico

19.02.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Nogometaši madridskog Atletica u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedili su Liverpool 1:0, te stekli rezultatsku prednost uoči uzvrata na Anfieldu 11. ožujka

Nije Jürgen Klopp bez razloga govorio kako protiv Atletica nema favorita. Njegovo se razmišljanje pokazalo točnim, jer iako su 'redsi' imali kontrolu na terenu, rezultat je otišao na stranu Simeoneove momčadi.

Zanimljivo, Simeone s Atleticom u eliminacijskoj fazi Lige prvaka nikada nije ispao od momčadi koja u svom sastavu nema Cristiana Ronalda.

Argentinac je Atletico preuzeo 2011. godine, nakon dvije sezone u Europskoj ligi, ekipu je odveo u Ligu prvaka, 2014. godine je stigao prvi poraz od Reala u finalu.

Godinu dana kasnije, madridski okršaj u elitnom natjecanju je ponovno pripao Realu predvođenim Ronaldom. U finalu 2016. na San Siru, Modrić, Ronaldo i društvo opet su bili bolji od Atletica nakon penala 5:3.

Real je bio koban za Atletico i 2017. godine s ukupnih 4:2, uz Ronaldov hat-trick u prvoj utakmici. Sljedeće godine Atletico nije prošao grupnu fazu, a prošle sezone, u ožujku 2019., Ronaldo je novim hat-trickom, ovog puta u uzvratu, ali i kao igrač Juventusa, opet izbacio Simeoneovu momčad.

Prema tome, jasno je da je Cristiano Ronaldo Simeoneova 'crna mačka', a kako ga u sastavu Liverpoola nema, evo tračka nade da bi madridski klub mogao proći 'redse'.

  • +45
Atletico Madrid - Liverpool, Liga prvaka Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ