lov na 'maradonino blago'

Diego Armando Maradona je nakon smrti ostavio veliku tajnu; u Dubaiju su pronađena dva njegova sefa, ali pojavio se i novi problem

29.01.2021 u 09:46

Bionic
Reading

Prošla su dva mjeseca od smrti Diega Maradone, a iz dana na svjetlo dana izlaze brojne tajne koje su ostale iza jednog od najboljih nogometaša u povijesti...

Bespoštedna borba za nasljedstvo Diega Armanda Maradone između bivše supruge Claudie Villafane, njegove priznate djece - Dalme, Giannine, Diega, Jane i Diega Fernanda - te svih onih koji se još uvijek nadaju kako će se 'ubaciti' među 'punopravne članove obitelji' postaje sve zanimljivija.

Sud u Argentini blokirao je svu njegovu poznatu imovinu i bankovne račune dok se ne riješe sporovi koji su pokrenuti u cilju dokazivanja očinstva, a svakog dana obitelj pronalazi nove nekretnine i vrijednosti koje su ostale nakon Maradonine iznenadne smrti.

Najveći je problem u borbi za Maradonino nasljedstvo to što nije ostavio oporuku, a točnu novčanu vrijednost njegovih nekretnina širom svijeta izuzetno je teško izračunati.

A imovina koje je ostala iza Maradone je brojna i raznolika, od amfibijskog vozila Hunta Overcomer do dijamantnog prstena kojeg je dobio za vrijeme dok je bio predsjednik Dynama iz Bresta, a tamo je na dar dobio i jedan od najskupljih automobila na svijetu - Rolls Royce Ghost.

Prema nekim konzervativnim procjenama, za sada poznata i registrirana Maradonina imovina je procijenjena na oko 75 milijuna dolara. No, ima Mali zeleni i više od 20 milijuna dolara poreznih dugova, ali taj će se problem rješavati tek kad se točno utvrdi što je sve posjedovao za života.

Sada su argentinski mediji otkrili novu veliku tajnu koja razdire Maradonine nasljednike. Naime, u njegovom luksuznom domu u Dubaiju pronađena su čak dva sefa! Vlasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zapečatile su oba sefa te su, uz ostale brojne vrijedne predmete koji su pronađeni u kući, poslani u Argentinu.

'To su stvari koje je Diego čuvao i samo je on znao sadržaj tih sefova', kazao je Maradonin bliski prijatelj i napomenuo:

'On tamo nije bio više od dvije godine, sefovi su cijelo vrijeme bili u Dubaiju i nikada nisu otvarani jer je samo Diego znao šifru.'

Jasno, odmah se 'zakotrljala' priča o do sada neviđenom blagu kojeg sefovi skrivaju, nasljednici se nadaju kako će - kad dobiju sudsku dozvolu da ih otvore - u njima pronaći novac i brojni luksuzni nakit na koji je Diego bio posebno 'slab'.

'Tko će znati? U sefovima bi mogli biti dirhami (valuta Ujedinjenih Arapskih Emirata) ili možda dolari... A možda i njegovi skupocjeni satovi, nakit... Ili ništa!', razmišlja Maradonin prijatelj.

Sve je to i više nego dovoljno da priča o 'Maradoninom blagu' postane stvarna. Što će tek biti kad pronađu ostale Maradonine sefove? 'Mali zeleni' ih je navodno imao u svakoj od svojih osam do sada službeno potvrđenih nekretnina diljem svijeta. Iz izvora bliskih obitelji govori se kako je Diego Armando Maradona veliko blago 'skrivao' u svojoj vili na Kubi.

Navodno je većinu vrijednog nakita (satovi, zlatni lančići, prstenje, narukvice...) još prije nekoliko godina u tajnosti prebacio baš na Kubu jer je vjerovao da će tamo biti najsigurnije. Sada svi s nestrpljenjem čekaju, kakve sve tajne skrivaju sefovi koji su ostali iza Diega Armanda Maradone?