TUČNJAVA NAKON DVOBOJA

'Derbi' u kupu: Zadru košarkaška drama u Zagrebu

12.01.2016 u 20:38

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra izborili su plasman u polufinale Kupa Krešimir Ćosić nakon dramatične 71-70 (12-23, 24-21, 20-15, 15-11) pobjede na gostovanju protiv Zagreba

Zagreb je u Trnskom vodio gotovo tijekom čitavog dvoboja, sredinom četvrte četvrtine bilo je 67-60 za domaći sastav koji je potom zaredao s promašajima, pa je Zadar serijom 9-0 koju je okrunio Cosey košem na ulasku u posljednju minutu stigao do prednosti.

Vladović je pogodio prvo, te promašio drugo slobodno bacanje, no Halilović je skočio u napadu nakon čega je Marčinković iza leđa zabio koš za vodstvo Zagreba 70-69, no Zadru je ipak ostalo tri sekunde. Zagreb iz neobjašnjivog razloga (nije im prijetio izlazak iz bonusa) nije prekršajem zaustavljao najboljeg igrača dvoboja Antu Delaša koji je uz sirenu proslavljao pobjednički koš.

Delaš je predvodio Zadar sa 19 koševa, Filip Kraljević je dodao 17, a Glenn Cosey 15, dok su kod Zagreba najefikasniji bili Miralem Halilović sa 23 i Jakov Vladović sa 16 ubačaja. Još ranije prolazak u polufinale izborio je Kvarner 2010 koji je sa 95-68 svladao Split, 25. siječnja igrat će Gorica i Cedevita, dok još nije određen datum odigravanja dvoboja Jolly JBS - Cibona.


Nakon dvoboja ispred dvorane napadnuti su zadarski navijači koji su autom upravo bili kretali kući. Kroz noć u Trnskom zasjala je bengalka, čuli su se udarci po autu i ljudima, te je sve kroz dvadesetak sekundi sve utihnulo. Počinitelji su odmah otrčali s mjesta događaja, prema dostupnim informacijama nema teže ozlijeđenih. Ružna scena na kraju fenomenalne utakmice.