akcija BBB

Demonstracija moći u Beogradu; dubrovački Jug AO održao lekciju Crvenoj zvezdi, a trener Kobešćak priznao čime nije zadovoljan

16.12.2021 u 08:31

Bionic
Reading

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja uvjerljivo su u Beogradu nadigrali Crvenu zvezdu u 5. kolu Lige prvaka 19:13

Bila je to prava napadačka rapsodija Juga, četverostrukog prvaka Europe. Tako je momčad koju vodi trener Vjeko Kobešćak pobjedom završila mini turneju po Europi koju su dubrovački novinari nazvali 'BBB' (Berlin, Bukurešt i Beograd). Podatak kako su na te tri utakmice upisali tri pobjede, dovoljno govori o formi Jug Adriatic osiguranja

Iako je Crvena zvezda povela s 2:0, a imala je i vodstvo 3:1, nakon toga je potopljena u bazenu na Dorčolu rezultatom 19:13 (4:4, 7:2, 4:4, 4:3).

Posebno je upečatljiva bila druga četvrtina, koju je Jug dobio s čak 7:2. Kod dubrovačkog Juga najbolji su bili Loren Fatović i Maro Joković s po pet golova, dok je beogradski sastav predvodio Ivan Basara (6).

Dodajmo kako je 34-godišnji kapetan Maro Joković upisao i nekoliko briljantnih asistencija i igrao je kao u najboljim danima.

Jug je trenutačno treći u svojoj skupini s 12 bodova, koliko ima i Marseille, a u skupini vodi aktualni prvak Europe Pro Recco s maksimalnih 15 bodova.

Iako je Jug zabio čak 19 golova mnoge je iznenadilo što je sudački kriterij bio čudan pa je tako svirani čak dvadeset isključenja igračima Jug AO.

'Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i izvedbom, pogotovo na početku utakmice u obrani', kratko je rekao Kobešćak.