MASTERS SERIJA U SOLINU

Delić i Beslać najbolje kod dama; dominantni Boris Krčmar

08.03.2016 u 14:01

Bionic
Reading

Boris Krčmar ima reputaciju najboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada. Četiri titule svjetskog prvaka na četiri do sada održana SP-a argument su koji teško netko može osporiti. Ali ostao je dužan na prethodnom turniru iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza kada u Sesvetama nije osvojio zlato niti u jednoj od tri discipline.

Stoga je u Solin, gdje je proteklog vikenda uz nastup preko 200 igrača iz cijele Hrvatske održan posljednji masters sezone, Boris Krčmar stigao odlučan dokazati kako je je još uvijek broj 1 u Hrvatskoj.

'Ovo nisu Sesvete', bilo je sve što je 37-godišnji Zagrepčanin rekao nakon što je slavio u obje pojedinačne discipline.

U elitnoj disciplini 501 DO upisao je svih sedam pobjeda pri čemu su posebno atraktivna bila dva meča protiv Splićanina Vladimira Lešića, njegovog najvećeg rivala u ovoj disciplini. U Cricketu se revanširao još jednom suigraču iz reprezentacije, Alanu Ljubiću koji ga je zaustavio u finalu ove discipilne u Sesvetama. Bio je blizu medalje i u parovima, ali je njega i Ljubića na četvrtom mjestu zaustavila županjsko-zadarska kombinacija Zdravko Antunović i Tomislav Markić.

Unatoč sjajnom nastupu Krčmar nije ulovio naslov ukupnog pobjednika Masters serije, ponajviše zbog toga što je propustio jedan od četiri mastersa, što je praktički nemoguće nadoknaditi. Ta prestižna titula završila je u rukama već spomenutog Alana Ljubića, 31-godišnjaka iz Zagreba koji je još do prije pet godina nastupao u 3. ligi. Strahovito brzo je napredovao te je prošle godine debitirao u reprezentaciji i sa 80% pobjeda bio jedan od ključnih igrača na putu Strelovitih do naslova europskih prvaka.

'Nakon ovoga ostaje mi za ostvariti cilj koji sam si zacrtao još 2011. kada sam slavio na pojedinačnom PH u 3. kategoriji. Dvije godine kasnije sam isto ponovio u 2. kategoriji, a sada želim to učiniti u elitnom rangu', rekao je Ljubić.

Priliku za to će imati vrlo brzo jer je Pojedinačno PH na rasporedu 9. i 10. travnja u Sesvetama. Na putu će mu stajati svjetski ugledna imena poput Krčmara koji u svojoj riznici ima šest naslova državnog prvaka, ili Vladimira Lešića i Zdravka Antunovića, rijetkih u "Krčmarovoj eri" koji se mogu pohvaliti tim ostvarenjem.

Zanimljivo je bilo i u konkurenciji dama gdje je u 501 MO slavila Splićanka Đurđica Delić, standardna hrvatska reprezentativka koja je ove sezone uglavnom pružala blijede partije. U finalu je pobijedila svoju sugrađanku Martinu Maglicu, a da i treća medalja ostane u Splitu pobrinula se Jasna Šegvić.

U disciplini Cricket svoje prvo zlato na mastersima osvojila je sve bolja Riječanka Zorica Beslać koja pikado igra tek dvije sezone i već se uspjela probiti među elitu. U finalu je bila bolja od mlade Ivane Tadić iz Stobreča koja se pretplatila na srebro u ovoj disciplini jer je ovo bilo treći masters za redom u kojemu je izgubila u finalu. Bronca je pripala već spomenutoj Maglici koja je ukupno gledano imala najuspješniji nastup u Solinu.

Naslov ukupne pobjednice Masters serije očekivano je završio u rukama Josipe Krželj iz Stobreča čiji je trijumf mogla ugroziti samo Vlatka Lešić, ali budući se ona nije pojavila u Solinu nije bilo neizvjesnosti. Krželj je tijekom sezone pokazala najveću konstantu i zasluženo je uzela naslov.

U konkurenciji igrača 2. kategorije uvjerljivo najbolji je bio Dean Pokos iz Varaždina, dok je kod trećekategornika slavio Zadranin Ivan Bužonja, a naslov ukupnog pobjednika Masters serije je osvojio Mišo Stanković iz Kutine. Kod juniora je u svom debitantskom nastupu zlato osvojio Toni Beara iz Kaštela, dok je ukupni pobjednik Zagrepčanin Martin Valečić.

OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE 501 MO

1. Đurđica Delić (Split)
2. Martina Maglica (Split)
3. Jasna Šegvić (Split)

SENIORKE CRICKET
1. Zorica Beslać (Rijeka)
2. Ivana Tadić (Stobreč)
3. Martina Maglica (Split)

SENIORKE PAROVI 501 MO
1. Josipa Krželj (Stobreč) i Maja Tešija (Solin)
2. Zorica Beslać i Natalija Šimac (Rijeka)
3. Đurđica Delić i Jasna Šegvić (Split)

SENIORI 1. KATEGORIJA 501 DO
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Vladimir Lešić (Split)
3. Dean Biškupić (Zagreb)

SENIORI 2. KATEGORIJA 501 MO
1. Dean Pokos (Varaždin)
2. Krešimir Miliša (Primošten)
3. Valentino Šivalec (Sv. Križ Začretje)

SENIORI 3. KATEGORIJA 501 SO
1. Ivan Bužonja (Zadar)
2. Hrvoje Periša (Šibenik)
3. Mišo Stanković (Kutina)

SENIORI CRICKET
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Alan Ljubić (Zagreb)
3. Dragutin Pečnjak (Bistra)

SENIORI PAROVI 501 MO
1. Matija Gazibara (Zagreb) i Dragutin Pečnjak (Bistra)
2. Miro Buha i Vladimir Lešić (Split)
3. Zdravko Antunović (Županja) i Tomislav Markić (Zadar)

JUNIORI U-18 501 SO
1. Toni Beara (Kaštela)
2. Luka Franić (Makarska)
3. Filip Krnjić (Sveta Nedelja)