UZBUDLJIV FINALE

Del Potro slavi, Roddicku nova trauma

10.08.2009 u 10:55

Bionic
Reading

Argentinac Juan Martin Del Potro, šesti tenisač svijeta i drugi nositelj, obranio je naslov ATP teniskom turniru u Washingtonu iz serije 500 pobijedivši u finalu prvog nositelja Amerikanca Andyja Roddicka sa 3-6, 7-5, 7-6 (6)

Snimka meča

Dvadesetogodišnjem Argentincu je ovo šesti naslov u karijeri, drugi ove godine nakon Aucklanda u siječnju. Ujedno, ovo mu je i druga pobjeda u drugom dvoboju protiv Roddicka. Svladao ga je i lani u finalu Los Angelesa.

U odlučujućem gemu Del Potro je poveo sa 6:3, no, na oduševljenje domaće publike, Roddick je spasio tri meč lopte i izborio novu promjenu strana. Ipak, meč je trajao još samo dva poena, a okončan je nakon što je Del Potro pogodio crtu, što je potvrdio i sustav zvan oko sokolovo. Del Potro je mogao početi slaviti.

Ovo je bio prvi turnir koji je Roddick igrao nakon Wimbledona, gdje je finale izgubio u još uzbudljivijem srazu s Rogerom Federerom. Tako je najbolji američki tenisač ostao na 27 osvojenih titula u karijeri, no i nameće se kao ozbiljan kandidat za veliki rezultata na US openu.