BIVŠI TRENER PORTA

Del Bosque je bivši, Španjolska ima novog izbornika

21.07.2016 u 21:38

Bionic
Reading

Dosadašnji trener Porta Julen Lopetegui novi je izbornik Španjolske nogometne reprezentacije, objavio je u četvrtak španjolski nogometni savez na svom internetskom portalu.

Lopetegui će na tom mjestu zamijeniti Vicentea del Bosquea koji je sa Španjolskom ispao u osmini finala Europskog prvenstva od Italije.

Lopetegui je u siječnju postao trener Porta, a prije toga je kratko vodio Rayo Vallecano i Real Madrid Castillu, drugu momčad aktualnog europskog prvaka.

'Neće biti revolucije, već evolucija. Baza reprezentacije je jasna i igrači su u svojim najboljim godinama,' poručio je Lopetegui na predstavljanju u Madridu.

'Pokušat ću iskoristiti dobre stvari koje su se posljednjih godina događala u španjolskom nogometu. Međutim, nogomet se ne zaustavlja. Ponosni smo na prošlost, ali nas zanima samo sadašnjost i budućnost,' dodao je 49-godišnji Španjolac.

Podsjetimo, Del Bosque je sa Španjolskom osvojio SP u Južnoj Africi 2010. godine i Euro u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine. Pred Lopeteguijem su visoka očekivanja...