FIFA_SP_2018.svg

SRETAN NAKON POBJEDE

Davor Šuker upozorava na jednu veliku opasnost; dotakao se hrvatskog izbornika i rotacije igrača

Bionic
Reading

Nakon slavlja protiv Islanda i nove, treće po redu pobjede Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, jedna od najsretnijih osoba bila je svakako predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Ozarena lica s velikim osmijehom spustio se tribina rostovske Arene kako bi s novinarima podijelio svoju sreću. Uostalom, kako ne bi bio sretan kad se igrači bore svim srcem

Punih ruku Davor Šuker je izašao iz svlačionice. U ruci je nosio Kramarićev dres i loptu za poklon jednom dječaku. A s obzirom da hrvatskoj reprezentaciji ide sjajno, pred novinare je stigao sretan i raspoložen.

'Superiorno smo prošli skupinu. Mislim da smo Urugvaj i mi opravdali sve ono što se od nas očekivalo. Ali mi koji razumijemo nogomet znamo da je momčad je dobra, da je fizički spremna. I da se baza u blizini St. Peterburga pokazala kao odlično rješenje, s obzirom kakve su ovdje vrućine. Nije bilo lako'. Rekao je Šuker osvrnuvši se i na kombiniranu momčad koja je igrala protiv Islanda:

'Kroz povijest, kad bi se napravila mala rotacija, iako ja ne volim dijeliti momčadi na A i B ekipu, ipak treba reći kako je to reprezentacija Hrvatske. No, ono što je najvažnije jest činjenica kako smo pokazali svima da nema kalkulacija u ovoj utakmici', dodao je Šuker kojeg u Rusiji prepoznaju na svakom uglu.

Nije posustajao Šuker sa komplimentima na račun Modrića i društva:

'Ovime je onaj poznati imidž Hrvatske još više narastao. Dobio sam poruke iz cijelog svijeta, posebno iz Argentine. Vjerovali su u nas. Ovo je svjetsko prvenstvo, nije školsko natjecanje, i naravno, moguće je kada neki trener napravi rotaciju da se dogodi loš rezultat, ali mi smo pobijedili. Ali ono najvažnije, idemo dalje, poniznost imamo, spremnost imamo, fizički spremu imamo', kazao je Šuker.

Onda je zastao i poslao svim jasnu poruku. Od medija do navijača:

'Molio bih vas da ne podižemo ljestvicu, da ne pišete o Sočiju (četvrtfinale, op.a.), jer prije imamo Nižnji Novgorod. Danska je ekipa, ali da ih ne uvrijedim, vrhunska momčad, koja ima jedan dobar blok. I mislim da će biti teška utakmica i tko će više uložiti truda i znoja na sredini terena, taj će odnijeti pobjedu. Nadam se da će to biti Hrvatska.'

Svakako treba podsjetiti kako se Davor Šuker proslavio baš protiv Danske. Njegov gol Peteru Schmeichelu na Euru 1996. godine jedan je od najljepših u povijesti kontinentalnog natjecanja. S osmijehom je prihvatio podsjetnik, ali nije se želio vraćati u povijest.

'Ova Danska je došla tiho i ponizno, igraju i prolaze. To treba slijediti, ali i oni će sigurno imati svoju šansu, samo im je mi ne smijemo dati. S onim presingom kao protiv Argentine, i vjerujem da će svi igrači, a sad sam bio u svlačionici, dati svoj maksimum, na čelu s izbornikom Dalićem. Imamo veliku pozitivnu energiju, od svih gradova u kojima smo bili i gdje su nas podržavali naši navijači, do gradova od Dubrovnika do Osijeka', upozorava iskusni Šuker koji je u karijeri odigrao puno velikih utakmica.

  • +37
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Island Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal