FIFA_SP_2018.svg

SVI NA NOGAMA

Hrvatska reprezentacija hit u susjedstvu; evo što pišu Talijani, Srbi, Slovenci, Bosanci...

Bionic
Reading

O dobrim nastupima hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u Rusiji piše cijeli svijet, a Dalićevi izabranici veliku pozornost dobivaju i u susjedstvu

I u državama bivše države Jugoslavije s velikom pažnjom prati se pobjednički hod hrvatskih nogometaša. Susjedi su oduševljeni s onime što su prikazali reprezentativci u 'crveno-bijelim' kvadratićima.

Idemo prvo u BiH. Dnevni avaz piše 'kako je Hrvatska superiorno ušla u osminu finala, da je protiv Islanđana većim dijelom kontrolirala stanje na terenu i da je kaznila ofenzivni pristup suparnika u završnici.'

Portal klix.ba u svojem izvještaju ističe kako su Hrvati s tri pobjede došli do nokaut faze, a protiv Islanda osim golova izdvaja i odlične reakcije našeg golmana Lovre Kalinića.

  • +37
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Island Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

U Srbiji Mondo piše o uzbuđenjima u skupini D, posebno u dvoboju Argentine i Nigerije, a što se ti hrvatskog susreta njihov novinar tvrdi 'da su se Islanđani ispromašivali protiv 'krnje' Hrvatske, jer je Dalić odmarao dobar dio momčadi'.

Sportski žurnal govori o 'silnim Hrvatima koji su još ranije izborili plasman u osminu finala, ali su i pored toga u trećem kolu, iako u izmijenjenom sastavu, uspjeli trijumfirati protiv Islanda i tako pomoći Argentini da stigne do nokaut faze'.

Večernje novosti su izašle s naslovom 'VAR i Hrvatska pomogli Argentincima', a isti medij naglašava da je i kombinirani Dalićev sastav bio dovoljan za pobjedu.

U Sloveniji 24.ur navodi da su se 'Gauči provukli kroz iglene uši, a da je Hrvatska stigla do nove pobjede te je dobila na papiru lakšeg suparniak u osmini finala – Dansku'. Taj portal ističe i kako je hrvatska reprezentacija po prvi puta na SP-u osvojila prvo mjesto u skupini u svojoj povijesti.

  • +14
Hrvatski navijači na stadionu Arena Rostov Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Talijana nema na World Cupu, ali Gazzetta dello Sport pozorno prati sva događanja. Ugledni sportski dnevnik piše da 'Island nije došao do čuda u skupini smrti'. Napominje se 'kako je Hrvatska završila s maksimalnim učinkom i da je znala kako doći do nove pobjede unatoč tome što je za vrijeme utakmice bilo praznog hoda'. Izdvajaju se vratar Kalinić te strijelci koji igraju u talijanskim klubovima Badelj i Perišić. Novinar zaključuje 'da Hrvati nisu morali ni povećati brzinu' da bi došli do tri boda.

  • +117
Navijači gledali utakmicu i slavili po cijeloj Hrvatskoj Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal