svidjelo mu se

Davor Šuker ne pušta svoju funkciju, u veljači 2019. godine ide po drugi mandat

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 11.12.2018 16:55
  • Objavljeno 11.12.2018 u 16:36
Davor Šuker

Davor Šuker

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Na Kongresu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Rimu u veljači sljedeće godine birat će se osam članova Izvršnog odbora, a kandidat za novi mandat je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker, priopćili su iz HNS-a

Davor Šuker je izabran u Izvršni odbor UEFA-e u ožujku 2015. godine, a u veljači 2019. godine kandidirat će za novi mandat u najvišem izvršnom tijelu Europske nogometne federacije.

Za ukupno osam pozicija u Izvršnom odboru kandidiralo se 10 nogometnih djelatnika i jedna djelatnica. Uz Šukera, to su Florence Hardouin (Francuska) te Elvedin Begić (Bosna i Hercegovina), Kairat Boranbajev (Kazahstan), Sandor Csanyi (Mađarska), Armand Duka (Albanija), Fernando Gomes (Portugal), Borislav Mihajlov (Bugarska), Jesper Moller Christensen (Danska), Andrij Pavelko (Ukrajina) i Luis Rubiales (Španjolska).

  • +11
  • +8

Davor Šuker

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Izbor članova Izvršnog odbora, u četverogodišnjim mandatima do 2023. godine, na rasporedu je 7. veljače 2019. godine na kongresu u Rimu, na kojemu će se birati novi predsjednik.

No, Šukerove ambicije su veće, nakon još jednog mandata u Uefi nada se 'prebacivanju' u neka od tijela Fife...