LEGENDA ZA TPORTAL

Dario Šimić iznenadio nas je analizom Dinamove igre i šansama da ovi igrači ispišu povijest

20.09.2018 u 12:37

Bionic
Reading

Uoči prvog kola grupne faze nogometne Europske lige, u kojem hrvatski prvak Dinamo dočekuje turski Fenerbahče, svoja razmišljanja za tportal o utakmici te europskoj sezoni 'modrih' dao je njihov nekadašnji kapetan i hrvatski reprezentativac Dario Šimić

Prema posljednjim informacijama, prodaja karata na Maksimiru ide iznad svih očekivanja i usprkos tome što se Dinamo nije plasirao u Ligu prvaka (izbacio ih je Young Boys) u prvom kolu Europske lige, očekuje se oko 25.000 gledatelja. Momčad trenera Dinama Nenada Bjelice svojim sjajnim igrama malo-pomalo vratila je publiku na tribine, a sudeći prema formi, lako je moguće kako bi upravo ova generacija nakon daleke 1970. napokon mogla dočekati 'proljeće u Europi'.

>> Evo gdje ekskluzivno možete gledati sve utakmice Dinama u Europskoj ligi

'Čini mi se, usprkos svim mogućim promjenama igrača koje su se dogodile, kako Nenad Bjelica sjajno vodi momčad. Igraju točno onako kako ja volim, vrlo čvrsto, i apsolutno imaju glavu i rep. Takva tvrda i radna momčad jako teško gubi i u odnosu na prijašnje momčadi igraju potpuno drukčiji nogomet koji je, eto, i publika prepoznala. Iz vlastitog iskustva znam kako nije lako posložiti momčad kad se promijeni velik broj igrača te nakon prodaje nekoliko ključnih nogometaša imati konkurentu momčad. Zbog svega navedenog o ovom Dinamu mislim samo pozitivno!', rekao je za tportal 43-godišnji Dario Šimić, predsjednik Nogometnog sindikata, uspješan biznismen u poslovima s vodom i kavom, a u budućnosti možda i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

  • +12
Dario Šimić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No HNS i njegova moguća kandidatura za nasljednika Davora Šukera ovaj put nisu bili tema razgovora. Zadržali smo se na Dinamu i novom pokušaju da dočeka 'proljeće u Europi'. Vašoj generaciji malo je nedostajalo da to uspije?

'Tako je, ali moram napomenuti kako se sistem natjecanja u Uefi jako puno promijenio od tih godina i danas je puno lakše prezimiti u Europi nego prije. Evo vam primjer kada smo se u Ligi prvaka do zadnje utakmice borili za prvo mjesto s grčkim Olympiaokosom. Na koncu smo bili drugi, a po današnjem sustavu išli bismo dalje. No mislim da ova generacija ima kvalitetu i da napokon nakon 49 godina navijači Dinama dočekaju 'proljeće u Europi'', kazao je Šimić te zahvaljujući sinovima koji igraju nogomet u mlađim dobnim kategorijama ne propušta utakmice svih uzrasta. Naravno, kada mu to dopuste poslovne obveze.

Na pitanje koliko poznaje Fenerbahče iskreno će reći:

'Gledao sam ih nešto malo i nisu mi se učinili toliko opasni da ih Dinamo ne bi dobio već u prvom kolu. No svi koji prate nogomet znaju da Fener uvijek ima opasnu momčad, da iza sebe ima velik broj navijača i da je turska liga puno jača od hrvatske lige. No po onome što sam vidio, nisu baš u najboljoj formi i tu zaista vidim šansu Dinama da odmah na startu upiše važna tri boda', završio je Šimić te je žurio na jedan od sastanaka. Kaže kako nastavljaju s novim projektima u Hrvatskoj udruzi nogometni sindikat.

'Ispred nas je puno novih izazova, novih stvari kako bismo dali svoj doprinos hrvatskom nogometu.'

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući svih šest utakmica Dinama po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +11
Liga prvaka, 4. pretkolo: Dinamo - Young Boys Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL