teško mu je...

Dario Šarić napokon je progovorio, evo kako je doživio debakl na Eurobasketu

22.09.2017 u 06:28

Bionic
Reading

Poraz od Rusije u osmini finala Eurobasketa najteže je pao Dariju Šariću. Pričalo se i pisalo svašta, od sukoba unutar hrvatske reprezentacije, njegovih ljubavnih problema... Do sada se Dario nije izjašnjavao, no sada je 'otvorio dušu'...

Za hrvatske medije govoriti nije želio, barem za sada. Krah u osmini finala protiv Rusije teško ga je pogodio, Dario Šarić proglašen je za 'veliko razočaranje' iako nije samo on zakazao. Mladog košarkaša kritike medija teško su pogodile, djelomice je rekao što mu je na duši i - nestao... Trebalo mu je vremena da sabere misli, a sada je hladne glave prokomentirao događanja od prije desetak dana. 

>> Zoran Čutura otkrio nam je s kime je Dario Šarić u Grčkoj vodio ozbiljan razgovor

U Pireju je igrao na oproštajnoj utakmici legendarnog trenera Dušana Dude Ivkovića, a potom za Eurohoops progovorio o događanjima na Eurobasketu.

'Još uvijek mi je teško pričati o tome', započeo je Dario i nastavio:

'Činjenica je da smo izgubili od bolje reprezentacije. No, nismo ni pokazali karakter...'

Dojam je da ga puno toga tišti, no za sada je Dario Šarić ipak ostao 'zakopčan'.

'Svi su imali potrebe pričati o mojim igrama, neki su komentari bili pozitivni, neki su bili negativni. Sve to sada želim ostaviti iza sebe. Znam da sam bolji igrač nego što sam pokazao u tom susretu protiv Rusije', kazao je Dario zaključivši nesretnu temu hrvatskog neuspjeha na Eurobasketu.

  • +10
Dario Šarić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Osvrnuo se potom Dario na svoj odnos s Dudom Ivkovićem.

'Za mene Dušan Ivković znači puno. Pomogao mi je dosta u karijeri. Pokazao mi je što je u stvari muška košarka. Mogu reći da mi je on košarkaški otac. Prošle sezone sam u igru dodao neke stvari koje me je on naučio', rekao je Dario i otkrio očekivanja u novoj NBA sezoni koja starta već početkom listopada:

>> Doznali smo koji je privatni problem dotukao Darija Šarića

'Kada se međusobno poštujete lakše je postići uspjeh i igrati kao momčad. To vidim u Philadelphiji.U momčadi Sixersa postoji sjajna kemija, dobro se zabavljamo igrajući košarku, dobro se zabavljamo međusobno, stalno je sjajna zafrkancija u svlačionici i izvan nje. To je prvi korak prema nečemu velikom, međusobno si vjerujemo i podržavamo jedni druge. Da, imamo momčad za doigravanje. Ali, samo na papiru... Previše je faktora u igri, prvo je važno da ostanemo zdravi, pa da 'kliknemo' na terenu, da pronađemo kemiju, da svi budemo sretni. Uvjeren sam da trener Brett Brown može sve to ukomponirati i da ćemo imati sjajnu sezonu.'