traži hitno rješenje

Daniel Šarić čestitao je Bišćanu i Rijeci, ali i upozorio na najveći problem momčadi s Rujevice

16.08.2019 u 11:26

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke ne samo da su uspjeli sačuvati prednost s Rujevice, već su i u uzvratnoj utakmici kod škotskog Aberdeena upisali pobjedu 2:0, te su s ukupnih 4:0 stigli do play-offa Europske lige, a u kojem će igrati protiv belgijskog Genta

Iako oslabljena, bez Gorgona, Tomečaka i Pavičića, Rijeka je i u uzvratnoj utakmici protiv škotskog Aberdeena stigla do pobjede, pruživši možda još i zreliju igru nego u prvom ogledu na Rujevici, gdje je bila prisiljena, po teškom, vrućem i sparnom vremenu, loviti prednost.

Trener Rijeke Igor Bišćan uoči ovih dvoboja upozoravao je na snagu i gard suparnika, no njegova je momčad bila apsolutno bolja.

Slaže se s time i Daniel Šarić, bivši hrvatski reprezentativac te igrač kluba s Kvarnera, koji danas obnaša ulogu asistenta Nenadu Gračanu u U-21 reprezentaciji.

'Rijeka je odigrala očekivano dobro, posebice nakon pobjede na Rujevici, koja joj je dala stanovitu psihološku prednost. Posve zasluženo je prošla dalje i pokazala da je objektivno bolja momčad od Aberdeena', rekao je za tportal Daniel Šarić.

  • +7
Europska liga, 3. pretkolo, uzvratna utakmica, Aberdeen - Rijeka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Je li se moglo naslutiti i prije tih dvoboja da je Rijeka bolja, jer s Rujevice su stizala upozorenja da neće biti lagano?

'Iskreno, ja nisam znao kakvu vrijednost posjeduje Aberdeen, jer ih nisam niti gledao. Znam samo da je trener Bišćan pratio suparnika i očito je procijenio, na temelju svog engleskog iskustva, da Aberdeen ima tu neku, samo otočkim klubovima, poznatu energiju. Čak sam na temelju tih izjava i pomislio da bi Aberdeen mogao biti favorit, ali Bišćan je odlično pripremio svoju ekipu i posve zasluženo pokazao da su u ovom trenutku njegovi igrači bolji'.

Rijeci je nedostajalo dosta važnih igrača, poput Gorgona, Pavičića, Tomečaka. Ipak, i bez njih nije bilo problema?

'Rijeci se odlično otvorilo, rano su njezini igrači zabili pogodak i mislim da je već tada bila utakmica rješena. I dâ, nedostajali su Rijeci ovi igrači, ali po mom mišljenju, najveći problem Rijeke je ozljeda Petra Mamića, lijevog beka. Mislim da je to najveći izostanak, a njega nema već duže vrijeme. Bišćan za njegovo mjesto nema alternativu, ponekad koristi Smolčića. Problem je ako i Tomečaka gura na tu poziciju, jer onda se rade neke druge rotacije. I zato mislim, s obzirom na rani početak sezone, ali i brojne utakmice koje su pred Rijekom, da klub pod hitno mora naći nekog igrača za tu poziciju, kako bi dobili širinu, odnosno više prostora za kombinacije'.

Sada je pred Rijekom novi, težak ispit. Momčad belgijskog Genta.

'Gent je sigurno puno ozbiljnija ekipa od Aberdeena i Belgijanci su u tom ogledu favoriti. Međutim, ako se možemo tješiti, bolje da je Rijeka dobila njih nego recimo Eintracht ili Espanyol. Za prolazak dalje, a mogu se igrači Rijeke i tome nadati, trebaju odigrati dvije odlične utakmice, što su pokazali da znaju i mogu, ali i nadati se maloj pomoći sreće. Ni u kom slučaju, ne treba prestati vjerovati u ulazak u grupnu fazu Europske lige', zaključio je Daniel Šarić.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo
Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo