EKSKLUZIVNO

Dani Olmo oduševio je u dresu Španjolske, a mladim hrvatskim igračima poslao jasnu poruku

20.06.2019 u 13:25

Bionic
Reading

Mladi španjolski nogometni reprezentativac i još uvijek veznjak zagrebačkog Dinama, Dani Olmo, zabio je na na europskom prvenstvu za U-21 selekcije svoj prvi reprezentativni gol

Dinamov Španjolac Dani Olmo, koji se za razliku od brojnih mladih sunarodnjaka, odlučio za dolazak - za španjolske uvjete - u neatratktivnu hrvatsku ligu - našao je svoj put i izborio se za mjesto u mladoj reprezentaciji 'furije'.

U 2018. godini kapetani hrvatskih prvoligaša izabrali su ga za najboljeg igrača Hrvatski telekom Prve lige, a baš u to vrijeme puno se pisalo o mogućem pozivu u hrvatsku reprezentaciju.

Ipak, Olmo nije imao dilema, te se nakon nastupa za U-16 i U-17 reprezentaciju, odazvao i pozivu u U-21 reprezentaciju svoje zemlje.

A koliko je ostavio dobar dojam, potvrdilo je i što je na jednoj dijelu priprema, bio gost na treninzima A reprezentacije.

Ovog ljeta sa suigračima nastupa na europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, a u utorak je zabio i svoj prvijenac u španjolskom dresu. Bilo je to za 1:0 u pobjedi 2:1 protiv Belgije. Osim tog gola, imao je Olmo i još zapaženih poteza.

'Sretan sam, presretan zbog tog gola. Bio je to moj prvi gol u dresu Španjolske, koji nas je poveo prema pobjedi. Pratio sam što će Soler izvesti, to jest kamo će ubaciti i poslao sam loptu iz prve i mislim, zabio lijep gol', javio se Dani Olmo za tportal u četvrtak nakon jutarnjeg treninga.

U prvoj utakmici protiv Italije, u kojoj je Španjolska izgubila 1:3, Olmo je ostao svih 90 minuta na klupi. Dakle, dojma smo da će sada izbornik Luis de la Fuente, ipak drugačije podijeliti dresove te da će Olmo opet biti u startnoj postavi.

'Ha, ha.. Nitko sretniji od mene. Ali izbornik je taj koji će sastaviti momčad. Ja mogu samo obećati da ću, ako zaigram, dati sve od sebe'.

Nakon prve utakmice Španjolska je bila u teškoj situaciji za osvajanje prvog mjesta. Ni sada nije baš idealno, ali imate sve u svojim rukama.

'Da, imamo jasnu računicu. Moramo pobijediti Poljsku s tri gola razlike, i kao prvi bi prošli skupinu'.

Jeste li možda gledali nastupe suigrača iz Dinama, u dresu Hrvatske i porazu od Rumunja 1:4?

'Nisam stigao cijelu utakmicu gledati, jer u to vrijeme smo imali trening. Međutim, pogledao sam poslije sažetak i moram reći da mi je žao zbog takvog rezultata. Znam da im sada dolaze dvije teške utakmice, protiv Francuske i Engleske, ali vjerujem da su protiv Rumunja imali samo loš dan te da mogu do iznenađenja. Samo trebaju biti hrabri'.

Ovog puta pitanja o Dinamu i mogućem odlasku smo preskočili, jer ovaj simaptični Katalonac, koji je igrao za mladu Barceloninu momčad više je puta naglašavao da mu je u fokusu nastup za Španjolsku, a tek potom će, eventualno, razmišljati o promjeni kluba.

Ipak, ako nastavi ovako, ne bismo se iznenadili da se nakon Eura i skrasi u Španjolskoj.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić
Europsko prvenstvo U21
Skupina A
ŠpanjolskaBelgija2:1
ItalijaPoljska0:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Poljska22006
2.Italija21013
3.Španjolska21013
4.Belgija20020
Sljedeće utakmice
22.6.ŠpanjolskaPoljska
22.6.BelgijaItalija