dvostruki program

Danas nas očekuju fantastične utakmice u SuperSport HNL-u; evo gdje možete gledati nova teška iskušenja za Hajduk i Osijek

29.01.2023 u 08:46

Bionic
Reading

U nedjelju se kompletira 19. kolo SuperSport HNL-a. U Gradskom vrtu od 15 sati (MAXSport 1) igraju Osijek i Gorica, a zatim od 17.10 u Puli (MAXSport 1) snage će odmjeriti Istra 1961 i Hajduk

Osijek – Gorica (15)

Nakon remija protiv Rijeke (1:1) na otvaranju proljetnog dijela sezone, Bijelo-plavi priželjkuju pobjedu za novi rezultatski zalet.

'Kada pogledamo prošlo kolo i kako je Gorica igrala protiv Dinama vidimo da su pokazali kvalitetu, da imaju novu energiju koju je donio novi trener i novi igrači. Rekao sam nakon prošlog kola da nije važno igraš li protiv zadnjeg ili prvog, moraš biti na najvišoj razini da možeš pobijediti utakmicu. Ni sada neće biti razlike, Gorica je snažna momčad što je pokazala protiv Dinama i za pobjedu moramo biti na vrhunskoj razini', rekao je trener domaćina Rene Poms.

Spomenimo kako atmosferu u momčadi remete konstantni odlasci najvećih zvijezda (Kleinheisler, Beljo Ivušić…) pa se navijači s pravom pitaju 'Tko je sljedeći?'.

U Gorici ne skrivaju da idu po pobjedu u Gradskom vrtu gdje nisu slavili od 2018… 'Imali smo dovoljno vremena za pripremu utakmice u Osijeku, nadamo se povoljnijim vremenskim uvjetima, makar su to stvari na koje ne možemo utjecati. Imamo više igrača na raspolaganju, iako su neki kartonirani, ali cilj je isti kao u utakmicama protiv Varaždina i Dinama, a to je da idemo po bodove. Nadamo se da ćemo imati više znanja i sreće da bi mogli osvojiti i tri boda', najavio je strateg Gorice Željko Sopić.

  • +13
Osijek - Rijeka (18. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Istra 1961 – Hajduk (17.10)

U Puli veliki optimizam bez obzira što će s druge stajati Hajduk, tamo nema tko ne vjeruje da se može iznenaditi jedan od favorita prvenstva.

'Hajduk je jedna jako dobra ekipa, agresivna. Znamo da je Hajduk favorit, no mi ćemo dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu, oduprijeti se njihovom pritisku te pokušati sve da dođemo do povoljnog rezultata. Ekipa željno iščekuje utakmicu pred punim stadionom, atmosfera među nama je super i to nam je još jedan motiv više. Vidim našu šansu i prednost u tome što smo više 'opušteni' i igramo bez ogromnog pritiska, dok Hajduk ima veći pritisak i euforiju od svojih navijača, a njima je tako čak i kada igraju prijateljske utakmice, kamoli prvenstvene', rekao je napadač Istre Ante Erceg.

  • +23
Supersport HNL: Hajduk - Šibenik, 22.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Hajduk i Istra 1961 odigrali su dvije utakmice u aktualnoj sezoni. U prvoj su 'Bili' slavili s 2:0 na Aldo Drosini, a druga na Poljudu završila je rezultatom 2:2. U splitskoj momčadi su oprezni…

'Pogledamo li brojeve, Istra je ekipa koja je u zadnjih 12 kola treća ili četvrta po osvojenim bodovima. Dosta tih utakmica završili su bez primljenog pogotka, a prema očekivanim golovima trebali bi imati još više bodova. Sviđa mi se kako igraju, dobri su s loptom i bez nje. Mi ćemo također morati biti dobri ako ih želimo pobijediti', jasan je bio trener Ivan Leko.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore