prezadovoljni izbornik

[FOTO] Zlatko Dalić nije skidao osmijeh s lica, a ove riječi 'dirnut' će i prozvane Erlića, Šutala i Stanišića

10.06.2022 u 23:32

Bionic
Reading

U trećem nastupu skupine 1 elitne Lige nacija nogometaši Hrvatske su ostvarili premijernu pobjedu. U Kopenhagenu je Hrvatska slavila protiv Danske s 1:0 (0:0).

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, nakon pobjede 1:0 nad Danskom, prvom u novoj sezoni Lige nacija, imao je razloga za osmijeh i zadovoljstvo.

Naravno, nakon zvižduka u Osijeku, ovo mu je velika satisfakcija.

'Čestitam dečkima na odličnoj utakmici. Zamisao je bila da pokušamo u prvom dijelu parirati, a u drugom da pokušamo preokrenuti utakmicu. Pokazali smo veliku kvalitetu. Ovo je ono što Hrvatska može. Hvala i navijačima koji su nas bodrili cijelu utakmicu', rekao je Dalić.

Izbornik je komentirao i taktičke promjene, jer bilo je zamišljeno da na poluvremenu Brozović izađe, a uđu Modrić i Kovačić. Na kraju su sva trojica nastavili i u drugih 45 minuta.

'Broz može, za njega nije to problem. Ako ima energije, a kaže da ima i vidjeli smo da ima, onda ga ne treba mijenjati. On je velik i važan igrač, pretrči po 12, 13 kilometara. Kad su zaigrali on, Modrić i Kovačić, bilo je odlično. Pohvale mladim dečkima koji su se nametnuli i odigrali bez pardona. Erlić, Šutalo i Stanišić bili su na vrhunskom nivou. Njih trojica su mi donijeli još jednu glavobolju, ali pozitivnu'.

'Mogu samo pohvaliti sve dečke. Nakon Osijeka i 0:3, teške situacije, sjajno protiv Francuske, danas još bolje i još nas u ponedjeljak čeka Pariz'.

Svjetski prvaci su u tri utakmice sakupili samo dva boda. Dalić je oprezan, ali i optimist.

'Francuska je jedna od najboljih, ako ne i najbolja svjetska momčad, sa širokim kadrom igrača. Mi smo u zamahu, jednoj energiji koja nas nosi. Moramo se malo odmoriti, regenerirati. S ovakvom energijom, s ovakvim zajedništvom, s ovakvom vjerom u sebe možemo puno napravit', rekao je nakon utakmice za Novu TV izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

  • +36
Danska - Hrvatska (3. kolo Lige nacija) Izvor: EPA / Autor: Liselotte Sabroe