OČEKIVANI RASTANAK

Damir Krznar nije više trener Dinama; sam je podnio ostavku nakon ispadanja iz Kupa, a zna se i tko će uskočiti na klupu 'Modrih'

01.12.2021 u 22:17

Bionic
Reading

Nakon utakmice četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Rijeke, trener Damir Krznar podnio je ostavku na mjesto glavnog trenera prve momčadi Dinama

Klub će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost. Treneru Krznaru iz Dinama zahvaljuju na uspjesima koje je prva momčad ostvarila u njegovom mandatu, na fantastičnoj pobjedi protiv Tottenhama, na povijesnom četvrtfinalu Europa lige i osvojenoj dvostrukoj kruni u sezoni 2020/21. te na osiguranom proljeću u Europi ove sezone.

Ovakav rasplet je očekivan bez obzira što će jedini hrvatski predstavnik u Europi opet prezimiti u nekom Uefinom natjecanju. No Dinamo nije izgledao dobro, previše je bilo kikseva u prvenstvu, crnih rupa na utakmicama, previše oscilacija, a na kraju mu je presudio četvrtfinalni poraz u SuperSport Kupu, natjecanju u kojem je maksimirska momčad branila titulu.

U Dinamu su već razmišljali o ovakvom scenariju, a čelnike kluba preduhitrio je sam Krznar koji je dao ostavku...

Rastanak dolazi u loše vrijeme za Dinamo, jer je pred hrvatskim prvakom nedjeljni derbi s Hajdukom (17.30) te za osam dana (četvrtak) gostovanje u Londonu kod West Hama u sklopu zadnjeg kola Europske lige.

  • +41
Dinamo - Rijeka, četvrtfinale SuperSport Kupa, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Krivica je isključivo moja i od toga ne bježim. Velik je to kiks, Dinamo uvijek napada trofeje, tako da je ovo razočaranje', rekao je Krznar poslije poraza od Rijeke 1:3, a na klupi će ga zamijeniti Željko Kopić, voditelj omladinske škole Dinama. Privremeno ili na duži vremenski - period pokazat će rezultati.

'Mislim da je razlaz najbolje rješenje. Žao mi je što nismo uspjeli, Dinamu želim svu sreću u budućnosti, a ja ću uvijek biti njegov najveći navijač', govorio je Krznar.