turnir četiri kafića

Daliću prvi trofej otkad je hrvatski izbornik i ovacije u Splitu!

26.12.2017 u 20:19

Bionic
Reading

Momčad Tropica koju je vodio hrvatski izbornik Zlatko Dalić obranila je naslov na malonogometnom turniru Memorijal Dina Petrinovića, poznatijem kao turnir Četiri kafića u Splitu

Dalić koji je Hrvatsku u utakmicama protiv Ukrajine i Grčke odveo na Svjetsko prvenstvo u Splitu je dočekan ovacijama okupljenih gledatelja, a na kraju je osvojio sa svojom momčadi i prestižni trofej.

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

U finalu je Tropic svladao Camel za koji su igrali mnogi zvučni bivši nogometaši kao što su Prosinečki, Šimić, Pletikosa, Jarni, Stanić, Olić i Pršo.

Dalićeva momčad trijumfirala je rezultatom 6:3, uz tri gola Marinovića i dva Livaje, dok je Marin Tomasov s četiri postignuta gola bio najbolji strijelac turnira.

Dalić: Imam viziju za Svjetsko prvenstvo, ali još je rano govoriti o popisu igrača

'Imam u svojoj glavi viziju što hoću i kako hoću, ali sve to ću provjeriti u sljedećih šest mjeseci koliko je ostalo do Svjetskog prvenstva,' rekao je Dalić novinarima u Splitu.

Po Dalićevim riječima, u sljedećih šest mjeseci se puno stvari može promijeniti i dogoditi te još nije vrijeme za popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Na upit je li šest mjeseci uoči SP-a atmosfera u Hrvatskoj dobra za reprezentaciju, Dalić je rekao kako je za njega 'atmosfera uvijek dobra jer radi svoj posao.'

Nije želio komentirati aktualno stanje u hrvatskom nogometu rekavši kako je on izbornik.

'Veselim se dolasku u Split i ovdje sam zbog humanitarne akcije ovog turnira i to je za mene najvažnije a druge me stvari ne zanimaju,' rekao je.

Turnir 'Četiri kafića' je humanitarne naravi i sva sredstva prikupljena od ulaznica i sponzora bit će donirana Centru Mir u Rudinama.