VRHUNSKI TESTOVI

Cvita: Ramljak će nam pokazati tko je za Ligu prvaka

05.06.2013 u 16:37

Bionic
Reading

Pred juniorima Dinama i Hajduka su u iduća četiri dana jaki ogledi protiv europskih protivnika na turniru Mladen Ramljak koji se igra na maskimirskim terenima

Domaćin Dinamo je svoj turnir ponosno predstavio dan prije prvog ogleda (Galatasaray) u kojemu će tražiti i deseti naslov u 11. izdanju do sada.

'Nikada nismo imali ovako jak turnir, a napravili smo i televizijski iskorak kroz sedam prijenosa na Sportskoj televiziji od kojih će pet ići izravno. Pozivam sve navijače da dođu i vide čime Dinamo raspolaže i čime se ponosi,' kaže član organizacijskog odbora turnira Tomislav Svetina i predaje riječ treneru Igoru Cvitanoviću

'Raspolažem s 18 igrača i kadar je izvanredan. Najteže će biti odlučiti koga izostaviti... Lanjski finale protiv Hajduka, u također jakoj konkurenciji, dokazuje da u Hrvatskoj dobro radimo s mladim igračima i evo nam nove prilike da to pokažemo.'

Na raspolaganju Cvita nema Alena Halilovića i Tina Jedvaja, a ovi igrači (pravo nastupa tradicionalno nemaju izlazni juniori) bit će u kadru za iduću sezonu kada će i juniori, u slučaju prolaska Dinamovih seniora u skupine Lige prvaka, također krenuti u lov na europsku krunu.

'Nema Tina i Alena, ali u sastavu je i puno dosadašnjih kadeta koji su odlična generacija i biti će sjajna pomoć u Ligi prvaka za koju sam siguran da će nam je seniori izboriti. Konkurencija na ovom turniru je u tom rangu i bit će odličan pokazatelj na koje igrače možemo računati na najvišem rangu.'


Čast da predstavi svoju generaciju dobio je napadač Fran Brodić koji je, iako je po sažu još uvijek kadet, već upisao i seniorske minute za Dinamo.

'Jak je turnir i jedva čekam nastup. Znam da se na tribini okupi i po više tisuća ljudi što će biti sjajno iskustvo za cijelu momčad. Kao najveći protivnik nameće se Porto, ali publika je naša velika prednost... Jedva čekam. Imamo izvrnih pojedinaca, jako dobro izgledamo na terenu i vijdte ćemo kako će to izgledati idućih dana. Spremni smo,' kaže mladi Fran koji je jedan od jačih trenerovih aduta.

Cvitanović priznaje kako ne zna ništa o protivnicima, ali gledat će sve dvoboje prvoga dana kako bi dobio dojam tko će biti najveći konkurent u lovu na deseti Ramljak u Dinamovoj vitrini. Zbog viroze su upitni braniči Biljan i Džijan o čijem će nastupu Cvitanović odlučiti nakon večernjeg treninga.

Dinamova glasnogovornica Morana Đurčević u ime kluba je izrazila sućut hrvatskom vrataru Mariju Galinoviću koji je doživio obiteljsku tragediju.

Snimka lanjskog finala u kojemu je Dinamo nakon penala slavio protiv Hajduka


Memorijalni turnir Mladen Ramljak 2013:

Skupina A:
Dinamo Zagreb, Galatasaray, Aarhus, Valencia

Skupina B:
Hajduk Split, Porto, Udinese, Zenit St Peterburg

Raspored turnira:

6. 6. 2013. (četvrtak)

09.30 Aarhus - Valencia
11:15 Zenit - Udinese
16.00 otvaranje turnira
16.30 Hajduk - Porto
18.15 Dinamo - Galatasaray

7. 6. 2013. (petak)

09.30 Porto - Zenit
11:15 Aarhus - Galatasaray
09.30 Hajduk - Udinese
11.15 Dinamo - Valencia

8. 6. 2013. (subota)

09.30 Galatasaray - Valencia
11:15 Porto - Udinese
16.30 Dinamo - Aarhus
18.15 Hajduk - Zenit

9. 6. 2013. (nedjelja, završnica)

08.30 - 4A – 4B
09.45 - 3A – 3B
09.30 - 2A – 2B
11.00 - 1A – 1B
12.30 proglašenje pobjednika