DUO SJAJAN U BERLINU

Čudo Kojića, moćni Boll prekinuo hrvatsku rapsodiju

30.01.2016 u 17:14

Bionic
Reading

Iza dvojice hrvatskih stolnotenisača je izuzetno zapažen nastup na ITTF-ovom stolnoteniskom 'superturniru' u Berlinu

Dovoljno je reći da je na turnir u Berlinu izravno ušlo samo 19 najboljih igrača svijeta. Već 20-plasirani igrač svjetske ljestvice, zadranin Andrej Gaćina, morao je u kavlifikacije. I potvrdio je visoki status, s lake tri pobjede plasirao se među elitu.

No, tamo je put pronašao i još jedan Hrvat. 24-godišnji Frane Kojić (trenutno 225. igrač svijeta) je nanizao četiri pobjede i dobio mogućnost u glavnim turniru igrati protiv legendarnog domaćina Tima Bolla. U drugoj rundi kvalifikacija Frane je gubio 3:0 od izvrsnog Šveđanina Kallberga, no okrenuo je taj meč, u idućoj rundi svladao Španjolca Cantera također sa 4:3 i onda - zasjao u punom sjaju.

Glavni turnir izborio je pobjedom nad 21. igračem svijeta, Japancem Yoshimurom sa sigurnih 4:1 i takvom serijom postao glavna vijest prve faze turnira. Njegov niz nazvali su najvećim iznenađenjem godine na 'touru' i kao nagrada došao je dvoboj s Timom Bollom u kojem Kojić nije imao izgleda. Igrao je dobro, ali legenda mu nije prepustila niti jedan set. U isto vrijeme Gaćina je nastavio svoj impresivan niz pobjedom protiv 14. igrača svijeta Korejanca Saehyuka kojega je svladao sa sigurnih 4:2. No, i njega je na idućoj stepenici čekao Boll...


Nijemac koji je malo ranije protiv Kojića spriječio najvažniji hrvatski dvoboj u zadnjih puno godina nije se zaustavio i svladao je Andreja sa 4:2. zadranin je osvojio prvi set i imao priliku za ulazak u odlučujući, no Boll je slavio sa 12:10 u zadnjoj dionici i prošao u četvrtfinale u dvoboj legendi protiv Bjelorusa Vladimira Samsonova.

Novi lijep uspjeh za sjajnog Gaćinu i turnir koji dokazuje koliko može Frane Kojić. Jako dobar tjedan hrvatskog stolnog tenisa u Berlinu...

Nakon velike serije Frane je kapitulirao pred moćnim Bollom
Boll je zatim u sjajnom meču svladao i drugog Hrvata