BRILJIRAO U NEDJELJU

Čude li vas ovakve riječi trenera Fenerbahčea na Livakovićev račun?

15.04.2024 u 08:26

Bionic
Reading

Fenerbahče je preokretom kod Fatih Karagümrüka stigao do pobjede 2:1, a junak gostujuće momčadi bio je Dominik Livaković, s nekoliko senzacionalnih poteza i obrana

Fenerbahče je i dalje u utrci za naslov prvaka turske Süper Lig. Žuto-plavi vodeća su momčad lige, s time da drugi Galatasaray ima bod, ali i utakmicu manje.

A koliko nogomet može donositi razna iskustva, najbolje može posvjedočiti Dominik Livaković, hrvatski reprezentativac i čuvar mreže Fenera.

Naime, još u petak turski su navijači, ali i mediji kritizirali Livakovića nakon tri primljena gola u utakmici Konferencijske lige protiv Olympiacosa. Očito zaboravivši da je i u toj utakmici imao nekoliko sjajnih intervencija. Na njegovu žalost, kritičari su zapamtili samo golove, za koje također nije njegova krivica.

Ali sada se Livaković u srazu s Fatihom Karagümrükom iskazao. Branio je nemoguće, u prvom dijelu je imao niz odličnih intervencija, da bi i u drugom poluvremenu upisao obranu vrijednu pobjede.

Naime, duboko u sudačkoj nadoknadi Marcao je pucao glavom s desetak metara, a Livaković se 'rastegnuo' koliko je dugačak i sjajnom reakcijom spriječio izjednačenje.

Skupio je Livaković šest obrana i mogao je samo uživati u riječima trenera Ismaila Kartala koji je za Hrvata kazao da je vrlo emotivan dečko i da mu je nedjeljna utakmica bila najbolja u sezoni.

'Klub je Livakovića vidio kao važnu investiciju. On je vrlo emotivan dečko. Stalno razgovaramo. Ovo mu je bila najbolja predstava sezone. Nadam se da će tako nastaviti, odnosno napredovati i da ćemo uživati u njegovim novim izvedbama', rekao je Kartal kojem će Livaković biti jako potreban u završnici sezone.