veliki skandal

Turski nogometni savez 'odrezao' brutalne kazne zbog napada na Livakovića i suigrače

03.04.2024 u 15:06

Bionic
Reading

Nemile scene koje su se dogodile nakon utakmice Trabzonspora i Fenerbahčea dobile su svoj konačan epilog. Turski nogometni savez napokon je izrekao kazne za nerede u kojima su domaći navijači upali na teren i fizički napali igrače Fenera

Uoči reprezentativne pauze Trabzonspor i Fenerbahče su u Trabzonu igrali veliki derbi u kojem je na kraju istanbulski velikan uspio slaviti 3:2 golom Michyja Batshuayija u samoj završnici utakmice.

U trenucima dok su igrači Fenerbahčea slavili pobjedu na terenu je nastao totalni kaos. Bijesni navijači domaće momčadi utrčali su na teren i krenuli se fizički obračunati s igračima Fenera. Najgore je prošao naš Dominik Livaković koji je dobio udarac šakom u glavu dok se pokušavao probiti prema svlačionicama, a Osayi-Samuel i Jayden Oosterwolde morali su se obračunali s huliganima koji su ih napali.

Baš je Osayi-Samuel bio u centru pažnje jer je nokautirao nekoliko navijača Trabzona kako bi u tom totalnom kaosu obranio svoje suigrače.

Nakon prijetnji da će Fenerbahče napustiti Superligu danas se napokon oglasio Turski nogometni savez koji je objavio kazne. Najgore je prošao Trabzonspor zbog nevjerojatnog propusta u organizaciji i divljanja svojih 'navijača'.

  • +11
Trabzonspor - Fenerbahče, turska liga, neredi navijača, 17.3.2024. Izvor: EPA / Autor: STR

Tako će Trabzonspor sljedećih šest domaćih utakmica igrati pred praznim tribinama, a uz to mora platiti 100.000 eura kazne zbog cijelog skandala izazvanog očajnom organizacijom susreta.

Kažnjen je i pomoćni trener Trabzona Egemen Korkmaz koji je pokušao napasti nekoliko igrača i članova Fenera, a njegov je sramni čin snimljen nadzornim kamerama. On je još i dobro prošao jer je dobio samo jednu utakmicu suspenzije.

Što se tiče Fenerbahčea, svi su čekali što će biti s Osayi-Samuelom koji se spremno potukao s huliganima na terenu. Na kraju Osayi-Samuel nije kažnjen jer je presuđeno da je to bilo u samoobrani. No, Oosterwolde i Irfan Can Egribayat se nisu izvukli te su dobili po jednu utakmicu suspenzije zbog obračuna s navijačima.

Također, bez kazne je prošao i Michy Batshuayi koji je nogom udario huligana koji je kasnije šakom u glavu udario našeg Dominika Livakovića.

  • +13
Fenerbahče - Galatasaray 0:0 Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Standings provided by Sofascore