washington redskins

'Crvenokošci' su otišli u vječna lovišta; od ove sezone nastupa Washington Football Team

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 24.07.2020 11:07
  • Objavljeno 24.07.2020 u 11:07
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: tportal.hr / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / PROFIMEDIA

Američka profesionalna momčad u američkom nogometu iz Washingtona, koja je donedavno nosila ime Redskins, do kraja ove godine će se zvati Washington Football Team

Momčad je nosila ime Redskins od svog utemeljenja u Bostonu 1932. godine, no kako se radi o pogrdnom nazivu za američke domoroce/Indijance (crvenokošci), vlasnik Dan Snyder je pod sve većim pritiskom sponzora i javnosti bio prisiljen odustati od dosadašnjeg imena i loga, a s obzirom kako je do početka nove NFL sezone ostalo premalo vremena odlučeno je kako će se odluka o novom stalnom imenu kluba odgoditi do sljedeće godine.

'Odluka da  ove sezone koristimo ime 'Washington Football Team' omogućava nam da poduzmemo dublji proces brandiranja novog imena', objavio je klub.

Redskinsi su tako otišli u vječna lovišta, a nova NFL sezona bi trebala početi početkom rujna. Washington će prvu utakmicu igrati 13. rujna protiv divizijskih rivala Philadelphia Eaglesa.